Gazete Emek- Belediyeye bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (MARSU) çalışan 150 personelin işine son verildiği bilgisi edinildi. İşine son verilen personelin arasında önceki kayyum döneminde belediyede çalışmaya devam eden personelin de olduğu öğrenildi. İşten çıkarılan işçilerin belediyede kayyım tarafından oluşturulan bir ekip tarafından belirlenen isimler olduğu ve başka listelerin de hazırlanmaya devam ettiği bildirildi. 
 
SAYI ARTABİLİR 
 
Konuya dair Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan DİSK/Genel İş Mardin Şube Başkanı Rahmi Güneş, çıkarılan personel sayısının şu an olarak 150 olduğunu ancak sayının artmasından endişe ettiklerini söyledi. Belediyeye bağlı KENT AŞ’de de benzer şekilde bir uygulamaya gidilmek istendiği yönünde duyumlar aldıklarını kaydeden Güneş, işçilerin işten atılmasını kabul etmeyeceklerini ifade etti. Sendika olarak işçilerle birlikte olduklarını kaydeden Güneş, kayyım yönetiminin elini işçilerden çekmesini beklediklerini kaydetti.
 
SENDİKADAN İŞÇİLERE ÇAĞRI 
 
İşçilere de çağrıda bulunan Güneş, "İşçilerimiz sendikalarına gelsin birlikte ne yapabiliriz, gerekirse açıklamalar, gerekirse protesto eylemleri ile hukuki zeminde işçilerimizin haklarını birlikte savunmaya hazırız. Yol haritamızı birlikte belirleyelim" dedi. Güneş, sendikalı olan ya da olmayan tüm işçilerle birlikte mücadele etmek için hazır olduklarını söyledi.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim