Gazete Emek- Güçlükonak’ın Fındık Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra, evlere 12 günde bir, sadece birer saat su verilmeye başlandı. Beldedeki tek çeşmeden su ihtiyaçlarını karşılayan yurttaşlar, kendi sularının askeriyeye verildiğini savunarak, “Bize destek vereceklerine, var olanı da alıyorlar” dedi. 

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık Belediyesi’ne 18 Ocak 2017 tarihinde kayyım atamasının ardından başlayan su kesintisi devam ediyor. 300’e yakın evin bulunduğu beldede, DBP belediyeye eş başkanları döneminde 2 günde bir akan su, bir yılı aşkın süredir 12 günde sadece birer saat akıyor. 

EŞEK SIRTINDA SU TAŞIYORLAR 

Su kesintisinden kaynaklı belde sakinleri her gün su ihtiyaçlarını merkezde bulunan tek çeşmeden karşılıyor. Çeşme başında oluşan uzun kuyruklardan kaynaklı yurttaşlar saatlerce sıra bekliyor. Sırası gelen yurttaşlar, 10 ve 15’er litre su alan bidonları ya omuzlarında ya da eşeksırtında taşıyor. İmkanı olan bazı yurttaşlar da, belde merkezine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan su kuyusundan tankerle evlerine su taşıyor. 

"SU ASKERİYEYE VERİLİYOR"

Su kesintisinden dolayı özellikle temizlik noktasında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalan yurttaşlar, su veremedikleri için birçok bağ ve bahçelerinin susuzluktan kurumaya başladığını kaydetti. Belde halkı, daha önce kendilerine verilen suyun kayyım atamasından sonra askeri üs noktalarına verildiğini ileri sürdü. 

"VAR OLAN DESTEĞİ DE ALIYORLAR"

Duruma tepkili olan yurttaşlar, söz konusu kesintilerin bir an önce son bulmasını istedi. Çeşme başında evine su götürmek için sıra bekleyen Fehime Elkoca, DBP’li belediye döneminde çözüme kavuşan su kesintisinin, kayyum atamasının ardından tekrardan başladığına dikkat çekti. “Bize destek vereceklerine, var olan desteği de alıyor” diyen Elkoca, zor durumda olduklarını vurguladı. Sularının bir an önce akmasını isteyen Elkoca, okula giden çocuklarının bazen bir haftayı aşkın bir süre duş alamadıklarını aktardı. 

"BELEDİYE AİLELER ARASINDA AYRIMCILIK YAPIYOR"

Çeşmede sıra bekleyen kadınlardan Mevlüde Erkaslan de, elindeki su bidonunu göstererek, kesintiye ilişkin tepkisini şöyle dile getirdi: “Biz insan değil miyiz? İnsanlar susuz. Hayvanlarımız da susuz kalıyor.” Belediyenin bazen getirdiği su tankerlerinin sadece bazı ailelere verdiğini kaydeden Behiye Elkoca ise, aileler arasında ayrımcılık yaptığına dikkat çekerek, susuzluktan kaynaklı özellikle temizlik konusunda karşılaştıkları zorluklara değindi.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim