Gazete Emek- Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "partiler ile ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen" bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde çalışmalar yürüttüğü iddiasının ardından ortaya ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş isminin atıldığını hatırlatarak, Demirtaş ile yaptığı görüşmeyi yazdı.

Tezkereye ‘hayır’ oyu veren İYİ Partili Yılmaz: Keşke pusulayı saklasaydım

DEMİRTAŞ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMESİNİ HATIRLATTI

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir siyasi kulislerde Özgür Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşulmaya başlandı. Hatta Özgür Hoca’nın görüştüğü bazı isimlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğuna dair bir izlenim verdiği söyleniyor. Kılıçdaroğlu kendisi aday değil mi? Ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş dururken Özgür Demirtaş’ın adaylığı nereden çıktı diyebilirsiniz.

Demirtaş: Bu saygısızlara, terbiyesizlere cevap vermeyeyim, cevap vermeyeyim diyorum…

"AİLEDE BİR PRENSİP KARARI ALDIK"

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı daha şanslı görenlerdenim ama yine de Özgür Hoca’yı aradım. 'Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz konuşuluyor' dedim. Şaşırmadı. Ama konuşmadı da. 'Ailede bir prensip kararı aldık. Siyaseten hiçbir şey söylemeyeceğiz' dedi. Kararına saygı duydum. Ama kulislerde Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adayı olarak Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener’le görüştüğünün konuşulduğunu söyledim. Aynı prensibini hatırlatmakla yetindi."

Kaynak: T24 

Editör: TE Bilişim