Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın eşi Selvi Kılıçdaroğlu birlikte, 2011’de TSK’ye ait uçaklarla yapılan bombardımanda 34 kişinin katledildiği Roboski'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şubat ayında "Helalleşme Buluşması" kapsamında 28 Şubat mağdurlarıyla bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada 28 Şubat Sivas, Maraş ve Roboski katliamlarına ilişkin ‘helalleşme’ vurgusu yapmıştı.

 

"Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum. Barışmış bir millet, benim en büyük başarım olacak inşallah" diyen Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

 

"Bugün ağırlıklı olarak 28 Şubat mağdurları ve bu salonda sizlerle beraberim. Sizlerin karşısına bir 28 Şubat mağduru olarak oturdum, bu kardeşiniz de 28 Şubat’ta mağdur olan kişilerden birisi. Ben de fişlendim, mahkemeye gittim, dava açtım ve hakkımı aradım. 28 Şubat mağdurları ile barışmak zorundayız, barışacağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp, helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz elbette. Roboski ile helalleşeceğiz, Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumları ile helalleşeceğiz. Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz, bir solcu bir ülkücü diyerek katlettikleri gençlerimizin aileleri ile de helalleşeceğiz."

 

ROBOSKİ'DE NELER OLDU?

 

Roboski Katliamı 28 Aralık 2011 gecesi, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda 34 kişinin ölmesi olayıdır. Olayda ölenlerin 28'i Encü ailesine mensuptu, Servet Encü yaralı olarak kurtuldu. Türkiye resmî makamları, ölenlerin Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getiren Kürt yurttaşların oluşturduğu bir kaçakçı kafilesi olduğunu açıkladı.

 

Genelkurmay Başkanlığı olay sonrası açıklamasında 28 Aralık 2011 tarihinde saat 18.39’da tespit edilen grubun PKK'nin kullandığı yolları kullanması sebebiyle vurulmasına karar verildiğini ve operasyonun TSK 21.37-22.24 arasında gerçekleştiğini belirtti.


 

Editör: TE Bilişim