Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 21 Mart 2017’deki Newroz kutlamasında polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Kemal Kurkut için anma etkinliği düzenledi. Evrim Alataş Caddesi üzerinde Kurkut’un vurulduğu yerde yapılan anmaya, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan, HDP Parti Meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri katıldı.  
 
Anmayı gerçekleştirmek isteyen grup, ilk başta polislerce valiliğin açıklama yapma kararı gerekçesiyle engellenmek istendi. HDP İl Eşbaşkanı Ceylan’ın, “Bu bir basın açıklaması değil. Öldürmek yasak olsun, biz can yaşatmaya çalışıyoruz” şeklindeki tepkisi üzerine anma gerçekleştirildi. 
 
‘MAHKEMESİ BİR SONUCA ULAŞMADI’
 
Anmada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, Kurkut’un Newroz Bayramı’na katılırken katledildiğini hatırlattı. Kurkut’un mahkemesinin bir sonuca ulaşmadığını dile getiren Uyanık, hem Kurkut’u hem de bugüne kadar Newroz’u yaratan şehitleri unutmadıklarını vurguladı. Uyanık, bu vesileyle tüm halkların Newroz bayramını kutladı.
 
‘ADALET YERİNİ BULSUN’
 
Newroz Bayramının huzur ve barışa vesile olmasını dileyen HDP İl Eşbaşkanı Ceylan ise koronavirüse karşı sağlıklı bir toplum dilediğini söyledi. Kurkut’u katledenlerin cezalandırılması gerektiğini belirten Ceylan, “Maalesef mahkemesi hala sürüyor. Biz adalet, hak, hukuk arayacağız. Adalet yerini bulana kadar Kemal Kurkut’u ve ailesini sahiplenme çabamız devam edecek. Kemal Kurkut şahsında şunu diyoruz. Suçlar ne kadar cezalandırılırsa, suçluların olmadığı bir toplum inşa edilir. Suçların önü alınırsa, kimse suç işlemeye cesaret edemez. Israrla bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Sorumlulara da sesleniyoruz. Suçluları gizlemeyin, açığa çıkarın, adalet yerini bulsun. Kemal Kurkut’u saygıyla anıyor, ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Kurkut’un vurulduğu yere karanfiller bırakıldı. 

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim