Gazete Emek- 15 Temmuz 2016  sonrası ilan edilen OHAL’de  sendikal hak ve özgürlüklerin  askıya alındığı bir dönemin içinden geçtiklerini ifade eden KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İrfan Doğan, yaratılan korku iklimi nedeniyle kamu emekçilerinin karşı karşıya kaldıkları ihlalleri rapor etmekten imtina etmekte, ihraç edilme kaygısı nedeniyle baskıları sineye çekmeyi tercih ettiğinin belirterek.

4 bin 283’ü OHAL KHK’leriyle ve 487’si Yüksek Disiplin Kurulları kararlarıyla olmak üzere 4 bin 770 KESK’li nin çalışma hakkının gasp edilerek ihraç edildiğini anımsatan Doğan, OHAL Komisyonu kararıyla 358 arkadaşımız görevlerine iade edilirken 1023’ünün başvurusu ret edilmiştir. Halen 2 bin 900 dolayında üyemiz ise başvurularının ele alınmasını beklemektedir. İktidar bir hakkı bir gecede gasp ettiğinde gayet hızlı davranırken, yapılan itirazlara yanıt vermeyi ise oldukça ağırdan almakta, yıllara yaymaktadır. Nitekim Cumhurbaşkanlığının bugün tarihli 2019/443 sayılı kararı ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun görev süresi bir yıl daha uzatılmıştır. İktidar zaman kazanarak bir yandan da ihraçlarla boşalttığı yerlere kendi kadrolarını yerleştirmek istemektedir.” 

OHAL’in kalkmasına rağmen OHAL uygulamalarının devam edildiğine belirten  Doğan, “İktidar oldukça rahatsız olsa da biz bu ihlalleri sizlerle ve demokrasi güçleriyle paylaşmaya devam edeceğiz. Yasaklamalar, zulüm, faşizan baskı ve uygulamalar iktidarın siyasal ömrünü kısaltmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İşçi sınıfının, emekçilerin yüzyıllardır bin bir türlü bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgürlüklerin hangi gerekçe ile olursa olsun ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. İşlerimize dönünceye kadar direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Sivil darbe hukukuna karşı fiili, meşru ve demokratik direnişimizi ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun, tüm zorlukları göğüsleyerek sürdüreceğiz. İşlerimize dönünceye kadar direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.


Adana/Muhammed Mustafa Süzen

Editör: TE Bilişim