Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “HDP ile herhangi bir kurumsal iş birliğimiz yok. Sonrası için de yok” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Seçim sürecininn başından beri Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş’ı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu’nu düşündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Binali Yıldırım için “Adaylıktan vazgeçerse hiç şaşırmayın” dedi.

HDP ile ittifaka ilişkin ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bu seçimler demokrasiden yana olanlarla karşı olanların seçimi aslında. Siyasal partilerin yarıştığı bir seçim değil. Kim ne derse desin parlamentoda AK Parti’nin çoğunluğu yitirmesine yol açtık. Demokrasiye karşı olanlarla demokrasinin yanında olanlar gelip destek verecekler. Siyasal kimliğinden çok daha fazla demokrasiden yana oy kullanmaları gibi düşüncemiz var. HDP ile herhangi bir kurumsal iş birliğimiz yok. Sonrası için de yok. Bizim kurumsal işbirliğimiz Millet İttifakı’yla öngördüğümüz çerçeve. Saadet Partisi ile var; aday bağlamında da görüşme var.

Kılıçdaroğlu, İzmir, Mersin ve Bursa’da gösterecekleri adayları da ilk Parti Meclisi (PM) toplantısında açıklayacaklarını belirterek, sözlerine şunları ekledi:

“Yerel seçimlerde çok iyi bir çıta yakalayacağız. Şartlardaki her türlü adaletsizliğe rağmen yeneceğiz. Seçim sonucunu ağırlıklı olarak ekonomi etkiler, onu alanda görüyoruz zaten. Doğrudan vatandaşın cebine yansıyan bir maliyet var. İkincisi yönetimin beceriksizliği dillendiriliyor artık. Türkiye’nin iyi yönetilmediği AK Parti seçmeni tarafından dillendiriliyor.

Erdoğan, seçim çalışmalarını tümüyle CHP ve bireysel olarak benim üzerime inşa etmeye çalışacak, onu görüyoruz. Bütün saldırılarını yapacak, hakarete varan boyutta ama ben yanıt vermeyeceğim; arkadaşlarım da yanıt vermeyecekler. Biz doğrudan doğruya vatandaşın sorunlarıyla ilgileneceğiz.”

Editör: TE Bilişim