Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlarının “Man Adası” iddialarına ilişkin 197 bin lira tazminata mahkum olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, karara tepki göstererek “O kararı veren hakim, hakim değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarının ‘vergi cenneti’ olarak bilinen Man Adası’na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kartal’da bulunan İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, davalının davacılar hakkında iddialarının “tamamen gerçek dışı olduğu ve yurt dışına herhangi bir para gönderilmediğinin sabit olduğunun” anlaşıldığı belirtilerek, “açılan haksız fiile dayalı davanın” kısmen kabulüne hükmedildi.

Mahkeme bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Erdoğan’a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan’a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen’e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa Erdoğan’a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci’ye ve 10 bin lira manevi tazminatın da Mustafa Gündoğan’a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu’ndan alınarak taraflara ödenmesine karar verdi.

Kılıçdaroğlu: O kararı veren hakim, hakim değil

Tazminata mahkum olmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, karara tepki göstererek, “18 milyon dolara ne aldın? Bunların yanıtı yok. O kararı veren hakim de hakim değil zaten” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“18 milyon dolar gerçek mi? Gerçek. Man Adası’na para transferi oldu mu? Oldu. Man Adası’ndaki şirketin kuruluş bedeli 1 sterlin mi? 1 sterlin. Kendisi de itiraf etti bunu. E ne bu tazminat? Hangi gerekçeyle? Beni korkutmak için.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim