Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin lideri Devlet Bahçeli'ye Suriyeli mültecilere ilişkin son açıklamaları üzerinden yüklendi. Erdoğan'ın anket yaptırdığını ve bunun neticesinde vatandaşın rahatsızlığını gördüğü için söylem değişikliğine gittiğini ifade eden CHP lideri, "Nasıl bir omurga ya, 180 derece nasıl dönüyorsun?" dedi.

 

 

Bahçeli'nin de bugünkü grup toplantısında Suriyelilere ilişkin, "İstikbalimizi düşünmek zorundayız" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Günaydın! Sayın Bahçeli bunların tamamı bayramda bayramlaşmaya gidecekler, daha sonra da gelecekler, bunları getirecek olanların adı da Süleyman Soylu. Senin desteklediğin kişidir. Bizim sınırlarımızı yol geçen hanına çeviren de odur. O kişinin öyle mültecilerle bir ilgisi yok onun bütün vakti uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirmek zaman bulamıyor adam, ne yapsın!" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

"O İŞTEN SORUMLU OLAN SENİN DE DESTEKLEDİĞİN KİŞİ"

 

Bahçeli de 180 derecelik bir çark etti. Bunlar olurken Bahçeli ne diyor, o da açıklama yapmış; 'Demografimizi düşünmek zorundayız. Misafirlik süresi sınırlıdır. Bayramda ülkelerine gidenlerin dönmesine gerek yok.' 

 

Bunun üzerine anket yaptı, bir açıklama yaptı. 'Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü için gerekli gayreti göstereceğiz' diyor. Nasıl bir omurga bu, 180 derece nasıl dönüyorsun? Biz onları özgür iradeleriyle göndereceğiz. Bunlar olurken Bahçeli ne diyor demiştim, o da açıklama yapmış; 'Demografimizi düşünmek zorundayız. Misafirlik süresi sınırlıdır. 

 

Sayın Bahçeli bunların tamamı bayramlaşmaya Suriye'ye gidecekler, sonra da dönecekler. Bunları getirecek olan kişi de Süleyman Soylu. O işten sorumlu olan, senin de desteklediğin kişidir. Sınırlarımızı yol geçen hanına döndüren kişi de odur. O kişinin mültecilerle ilgisi yok, onun bütün işi uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirmek. Zaman bulamıyor, ne yapsın adam. İçişleri Bakanı zaten yok hükmünde.  Göç İdaresi ile Jandarma birbirleriyle atışıyor.

 

 

 

 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli, son dönemde sığınmacılar polemiği hakkında, "Sığınmacı sorunu elbirliğiyle çözülmeli" dedi. Bahçeli, "Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların dönmesine gerek yok" ifadelerini kullanırken, "Asayişi kimler bozuyorsa derhal sınır dışı edilmeli" diye konuştu

 

Bahçeli'nin konuşmasından konuya ilişkin satırbaşları şöyle:

 

MÜLTECİ KRİZİ, GÖÇMEN SORUNU

 

Mültecilerin, göçmenlerin ve sığınmacıların trajedileri de bir diğer konu başlığı olarak herkesin ortak meselesidir. Ülkelerindeki savaş, açlık, hastalık ve istikrarsızlıktan dolayı Akdeniz ülkelerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan binlerce göçmen balıklara yem olmaktadır. Sahillere vuran cansız bedenler, kaba güç gösterisine maruz kalan biçare insanlar hepimizin yürek sızısıdır.

 

Göçmen sayısı 300 milyona yaklaşmıştır. Beşeriyet ciddi bir sorunla yüz yüze kalmıştır. Milli bekamızın tarihsel sürekliliğini canlı tutmak, kültürel zenginliği korumak başlıca görevimizdir. Bize göre Türkiye'nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerin akıbetiyle yakından ve ters orantılıdır. Bu sorununu elbirliğiyle istismarına çanak tutmadan, ihtirastan uzak bir yaklaşımla, akılcı, adil, insani ve vicdani stratejilerle köklü şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir.

 

Sığınmacıların geçici koruma ile buyur edilmesi gayet doğal ve insani muameledir. Türk milleti mazlumların yanındadır. Türk olmak diğer bütün hasletlerin ve diğer değerlerin yanında düşene vurmak için bekleyen odakların karşısında dik duruş demektir.

 

"DEMOGRAFİK İSTİKBALİMİZİ DÜŞÜNMELİYİZ"

 

Düzensiz göç ve sığınmacı sorununu soğukkanlı şekilde kavramanın ötesinde, stratejik akılla analiz etmek, tedbir geliştirmek mecburiyetiyiz. Demografimizi, istiklalimizi düşünmek zorundayız. Anadolu coğrafyasının en az 100 yıl, 500 yıl sonraki nüfus yapısının nasıl olacağını, muhtemel risklerin nesnel boyutunun muhasebesini yapmak zorundayız. Gecikemeyiz, geride kalamayız, atalete düşemeyiz, ağırdan alamayız.

 

Türklük ne bugün ne gelecekte öz yurdunda garip, öz yurdunda parya olmayacaktır. Biz düzensiz göç ve sığınmacı konusunu gerçekçi bir temele oturtmakla, Türkiye'nin ve Türk milletinin gündeminden çıkarmakla sorumluyuz.

 

Son günlerde ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıları bahane ederek toplumsal infiali tutuşturma gayretinde olanların devrede olduğu görülmektedir. Oyun sinsidir, tehlike kol gezmektedir. Bu karmaşık ve riskli sürecin dış tazyik ve tertibinin de bulunduğu ortadadır.

 

"ASAYİŞİ BOZAN DERHAL SINIRDIŞI EDİLMELİ"

 

İstanbul Bağcılar'da bir densiz, serserinin sokak ortasına sandalye koyup oturması gerginliği tırmandırmıştır. Ankara Altındağ'da yaşananların toz bulutu dağılmış değildir. Türkiye'de geçici korumak statüsünde bulunuyorken, asayişi kimler bozuyorsa derhal sınır dışı edilmeli. Türkiye onun bunun elinde oyuncak olamayacaktır.

 

Bugüne kadar hükümet bu konuda tavizsiz bir duruş sergilemiş, tedbirleri zamanında almıştır. MHP, sınır aşan göçler konusunda en hazırlıklı partidir. Sınıraşan Göçler Komisyonu partimizin Ar-Ge bünyesinde kurulmuş, ortaya çıkan çalışma herkesin bilgisine sunulmıuştur. Biz her şeye hazırız.

 

MHP'nin düzensiz göç konusunda ve geçici koruma statüsüyle bulunanlara yönelik politikası açıktır. Düzensiz göç adı konulmamış istiladır. Yakalananlar derhal gönderilmelidir. Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndermek mümkün değildir. Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden ayrılış ve kopuşlarına neden olan şartlar kalkar kalkmaz geldikleri gibi uğurlamak da bizim asıl önceliğimizdir. Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır. Her insanın kendi yurdunda emniyetli ve esenlik içinde yaşamaya hakkı varıdr. Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların dönmesine gerek yoktur. Ülkemizin ekonomik büyümesine, sosyal gelişmesine destek verenler de başımızın üstündedir.


 

Editör: TE Bilişim