Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyüne bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenilmişti.

Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Şırnak'a geldi. “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşılandı.

Kılıçdaroğlu'nu Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Erdoğan Toprak ile birlikte CHP Şanlıurfa İl Başkanı Cihangir Bilin, CHP Hakkâri İl Başkanı Nazım Demir, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan karşıladı. 

Şırnaklılar, Kılıçdaroğlu için “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, “Şırnak seninle gurur duyuyor” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Kılıçdaroğlu’nun, Uludere katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerinin ziyaretinin ardından açıklama yapması bekleniyor.

'HELALLEŞMEMİZ LAZIM' DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu konuya ilişkin son yaptığı açıklamada, "Bütün annelerin ellerinden öpüyorum; evlatların geri gelmesi  mümkün değil ama onlarla helalleşmemiz lazım" demişti.

'OLAY AYDINLATILDIKTAN SONRA ADALET GELECEK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Helalleşme Buluşması' kapsamında Roboski'ye geldi ve 28 Aralık 2011’de 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalandığı katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla buluştu. 

Görüşme sonrasında gazetecilerin karşısına çıkan CHP Lideri kısa bir açıklama yaptı.

Adalet ve 'Helalleşme vurgusu yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i 18 yaşından küçüktü. Acı hâlâ dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım. Bu olayı aydınlatacağımı dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek. Ben bunun farkındayım, hepimiz de biliyoruz. Ama bir şekilde annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler halen evlat acısıyla yaşıyorlar bir şekilde ve bizden adalet istiyorlar. Biz bu adaleti sağlayacağız, sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız toplumda kucaklaşmayı, huzuru, barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor, sönmeyecek" 

ANNELER KATLİAMIN AYDINLATILMASINI İSTEDİ

Kılıçdaroğlu aralarında çocuklarıni kaybeden Felek Encü ve Zeki Tosun'un bulunduğu 4-5 aile ile görüştü. Ailelerden bazıları taleplerini yazılı olarak, bazıları ise sözlü olarak iletti. Anneler katliamının üzerinden 11 yıl geçtiğini, buna rağmen faillerin yargilanmadiğını hatırlatarak Roboski katılmanın aydınlatılmasını istedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu katliamın birinci gününden bu yana CHP milletvekillerinin bu olayın uzerinde durduğunu hatırlatarak "Roboskiye adalet gelmeden ülkeye adalet gelmez. Roboskiye adalet gelecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na; eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nun 15 ay süren çalışmalarında görev yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de eşlik etti


 

Editör: TE Bilişim