Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde istifa eden İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve istifalarının istendiği iddia edilen Melih Gökçek ile diğer 5 belediye başkanı vardı. 


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP’de son günlerde istifa ettirilen belediye başkanı ve il başkanları için, “Tehdit ve şantajla istifa ediyorlar. İstifa edenlerin yakasında iki rozet vardır. Bir taraftan yolsuzluk diğer tarafından Bylock” dedi.


Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında iktidara yargı sistemiyle ilgili eleştirilerde bulundu:“Hapishaneler tıka basa doldu, damatlar, parası olanlar dışarıda. Bir de dayısı olanlar yani siyasi desteği olanlar dışarıda. Diğerleri tamamen içeride. Bizim bir milletvekilimiz var, onurlu bir milletvekilimiz var. Sayın Enis Berberoğlu, onu buradan selamlıyorum. Enis Berberoğlu’nun toplu iğne ucu kadar suç yok ama 25 yıl ağır cezaya mahkum edildi. İktidar partisinin hakimi ve savcıları bu kararı aldılar. Tarih onu mahkum ettirenleri asla unutmayacaktır.”


‘YSK’da bir grup çete…’ 

CHP lideri başkanlık sistemini getiren 16 Nisan referandumuyla  ilgili  Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararları da eleştirdi: “Gayri meşru bir anayasa değişikliği de oldu. YSK’da bir grup çete ile gayri meşru bir anayasa değişikliği geçti. Her darbeci kendi darbe hukukunu hazırlar. Bunlar da kendi hukuklarını hazırlıyorlar. “

‘İstifa eden gerekçesini anlatmalı’

Kılıçdaroğlu, AKP’de son dönemde il başkanı ve belediye başkanı düzeyinde yaşanan istifaları ise şöyle değerlendirdi: “Seçimle gelenler seçimle giderler. Vatandaş beğenmezse o koltuktan alır. Seçimle gelen seçimle gitmiyorsa, istifa ettiriliyorsa, istifa eden kişi gerekçelerini halkına anlatmak zorundadır. Kadir Topbaş’a sordular, niçin istifa ettiniz, ‘Beni adam yerine koymadılar.’ Sayın Topbaş, sizi kim adam yerine koymadı? Çık açıkça söyle. Bugün başka büyükşehir belediye başkanları için aynı şey konuşuluyor. İstifa edenler suçludur ama istifa etmeyip direnenlere de saygı duyarım.

Bir, yolsuzluk vardır. Tehdit ve şantajla istifa ediyorlar. İki, FETÖ üyesidirler bu nedenle önlerine konmuştur. İstifa edenlerin yakasında iki rozet vardır. Bir tarafından yolsuzluk diğer tarafından ByLock. Eğer istifa ediyorlarsa gerekçe budur. Günü gelecek hesabını verecekler. Direniyorlarsa ben anlarım ki bunların ne yolsuzluğu var ne ByLock kullanmış. İstifaya zorlamak demokrasiye aykırıdır. “

Editör: TE Bilişim