Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TV100 ekranlarında katıldığı canlı yayın sırasında 'SADAT' reklamı yayınlandı. Kılıçdaroğlu bu reklama yaptığı paylaşımla tepki gösterdi  

Kılıçdaroğlu TV100 ekranların yayınlanan Haftanın Panoroması programına katıldı. 

Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin birçok soruya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

''Masada cumhurbaşkanı adayının nitelikleri konusunda görüş birliğine vardık. Son toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulmadı. Liderler acelede etmiyorlar. Önce bir hükümet programı olması lazım. Bu yol haritası üzerine 3-4 aydır çalışıyoruz.

Daha önce altı lider olarak iktidara geldiğimizde rakamları bilmemiz lazım. Bugün gerçekler gizleniyor. Türkiye'nin yükümlülükleri nelerdir bilmiyoruz. Merkez Bankası'nın mali dengeleri konusunda yeteri kadar bilgimiz yok.

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Bir kişi demokratik yollarla bir yere gelmiş. Halk kendisini istemediğinde demokratik yollarla gönder. Demokrasilerde önemli olan gelindiği gibi gitmektir. Gelenler koltuğa yapışıp kaldığında demokrasi çalıştırmak giderek zorlaşıyor. Yargıyı koltuğunu korumak için kullanıyor. Erdoğan mal varlıklarını korumakla yükümlü hissediyor kendini. Bu nedenle Ekrem Bey'e saldırıyor bana da saldırıyor.

Ekrem Bey'e niye saldırıyorsunuz? İş yapıyor Ekrem Bey.

Kimse cehennemin kapıları aralamasın dedim. Umarım bunlar olmaz. Ekrem Bey'e bu cezalar yazılmaz. Yargı hukukun üstünlüğüne göre karar verir. Eğer bu beklenti olmazsa gereğini yapacağız. Şimdi açıklamayı doğru bilmiyorum ama gereğini yapacağız.

Helalleşme, gücü elinde tutan bir kişinin yaptığı hatayı anlayıp haksızlık yaptığı kişiden özür dilemesidir. Ama kul hakkı yiyen kişinin elbette bunun hesabını vermesi gerekir. Bunu kin ve öfke ile yapmamalısınız.

Mal varlığım internet sitesinde yer alıyor. Mal varlığımda değişim olsa söylerim.

Dışarıdan temiz sermaye gelecek. Onlar zaten demokrasi istiyorlar.

YARGIYI SİYASAL ETKİDEN ARINDIRACAĞIZ"

(Geçmişte siyasal iktidarın bir anlamda emrini yerine getiren siyasal iktidarın isteği doğrultuda kararlar çıkaran hâkim ve savcılarla ilgili uygulamanız nasıl olacak?)

Uygulamayı hakimler savcılar kurulu yapacak. Yani gerçekten bir yanlışlık varsa belli yanlışlar belli siyasi otoritelerin talimatıyla yerine gelmişse, uyuşturucu baronlarını hapishaneden çıkarmışsa, yargı bu kirliliği kendi içinden çıkaracaktır.

YABANCILARA GAYRİMENKUL SATIŞININ DURDURULMASI

Konut fiyatları artınca yurttaşların ev alma şansı kalmadı. Biz sonra orta gelirlilerin ev sahibi olması için özel projeler yapacağız. TOKİ, AKP döneminde lüks konutlar yaptı. Lüks konutları düşük gelirlilerin alma şansı olmadı. İstanbul gibi bir yerde kentsel dönüşüm gerçekleşmedi.

BABACAN VE DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Bakanlıklar konuşulmadı. Çünkü önce hükümet programı çıksın. Sonraki aşama. Hepimiz Türkiye'nin geleceğinden endişe duyuyoruz. Babacan ve Davutoğlu'nun açıklamalarını izleme şansım olmadı ama okudum. Babacan diyor ki 'Altı lider beni belirlerse seçilirim'. Ee doğru. Buradan bir şey alınıp konuşmak... Bunlar spekülasyonlar. Çünkü Saray'ın bütün hedefi Altılı Masa'yı nasıl dağıtırım. Ama kimse meraklanmasın. Bizim dağılma gibi bir niyetimiz yok.

Akıl, akıldan üstündür. Meral Hanım sağ duyu ile hareket ediyor. Diğer genel başkanlar da öyle. Görüş farklılıkları olabilir. Cumhurbaşkanı adayı vesayet altında olacak. Hayır efendim. Liderler adayın seçilmesi için çalışacaklar.

Davutoğlu'nun dediğine gelince eğer cumhurbaşkanı yardımcısı olunacak onların da görevleri olacaklar, imza atacaklar. Cumhurbaşkanını çalışamaz noktasına gelmek değil, tam tersine desteklemek ve kolaylaştırmak için.

Çok sayıda bakanlık var. Ama 6 lider karar verince bakanlıklar hızlıca hareket edecekler.

Bir kaptan ve kaptan yardımcıları olacaktır. Hiç bir devlet bir kişiye emanet edilemez, edilmemiştir. Osmanlı'da padişah vardır ama sadrazam vardır. 2018'den bu yana hiç bir yerde dikiş tutmadı.

ADAY LİSTELERİ

30'undan sonra konu milletvekilliği listeleri olacak. Partiler, kendileri çalışmalar yapıyorlar. Bu seçimlerde partilerin aldığı oy oranları çok önemlidir.

Siz Altılı Masa'da bir genel başkana senin oyun kaç diyebilir misiniz? Biz acaba bir liderin azından nasıl laf alırız da masayı dağıtırız diye hesap ediliyor.

ERKEN SEÇİM TARİHİ

14 Mayıs olarak düşünüyoruz. Altı Masa'nın adayının ne zaman açıklanacağını altı lider olarak açıklamamız lazım.

HDP'NİN ADAY ÇIKIŞI

Demokrasiyi savunan bir cumhurbaşkanı adayı çıktığında demokrasiye inan herkesin destek vermesi lazım. HDP, saygın bir parti. Her koşulda Millet İttifakı'nın aday kazanacak. ''

Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin birçok başlıkta açıklamalarda bulunduğu programda tepki çeken bir reklam da yayınlandı.

SADAT REKLAMI YAYINLANDI

Kılıçdaroğlu konuşurken ekrana alt bantta SADAT reklamı yayınlandı.

Söz konusu uygulamaya sosyal medyada tepki yağdı.

UĞUR DÜNDAR'DAN AÇIKLAMA

Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok.
Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. 
Ve tekrar ekrana getirilmemiş.

UĞUR DÜNDAR HABER YAPANLARA TEPKİ GÖSTERDİ 

Yıllarca tek kuruş almadan çalıştığım ve başarısına katkıda bulunmak için uğraştığım haber kanallarının, duruşumu ve çizgimi gayet iyi bilmelerine karşın,bilgim dışında alınan 8 saniyelik bir reklam nedeniyle beni ve programımı itibarsızlaştırmaya çalışmalarını esefle karşıladım.

Kemal Kılıçdaroğlu, TV 100'de katıldığı Uğur Dündar'ın programında silahlı ve maskeli kişilerin yer aldığı SADAT reklamına tepki gösterdi: "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV 100 ekranında 'Haftanın Panaroması' isimli programda Uğur Dündar'a konuk oldu. Program sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısının önüne giderek paramiliter bir kuruluş olmakla ve seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla suçladığı SADAT'ın reklamı yayınlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından reklam çıktığı anın ekran görüntüsünü paylaşarak, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada oluşan tepkiler üzerine Uğur Dündar Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık üç saati bulan bizim programın yayınında sadece sekiz saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş" ifadesini kullandı.

Uğur Dündar'ın tek kez yayınlandı dediği reklamın program sırasında birden fazla kez gösterildiği dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Turhan Çömez Halk TV'de yaptığı açıklamada reklamın görselindeki silahlı ve maskeli kişilere dikkat çekerek "Bu bir komplodur, bu bir kurgudur. Bu bir subliminal mesajdır. Kılıçdaroğlu'na 'Sen bizim kapımıza geldin dayandın ama biz güçlüyüz ve varız. Zannetmeyin ki sahadan elimizi çektik' mesajı verilmiştir. Bu ağır bir tahrik, ağır bir meydan okuma ve psikolojik bir operasyondur" ifadesini kullandı.

TV 100 SADAT REKLAMI İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer imzalı yazılı açıklamada, “TV100 yayına başladığı ilk günden itibaren şimdilerde unutulmuş gerçek anlamda "Merkez medya" kavramının içini doldurmaya çalışmıştır. Kimseye küfür etmeden, hedef göstermeden herkesin görüşünü ekrana yansıtmayı görev edinmiştir. Bizim tarafımız doğrulardır, haberin namusudur, yorumun özgürlüğüdür. O yüzden yayın yelpazemiz çok geniştir. Geniştir, çünkü ailemizde yeralan haberci ve yorumcularımız dilediğince görüşlerini açıklarlar.. Hiçbir siyasi programımızda, hiç bir görüş tek başına yer almaz. Mutlaka diğer görüş de karşısında bulunur. ikisi hatta üçü-dördü tartışır. Halk da kendi payına düşeni alır. Bizi sınırlayan şeyler, yasaların yanı sıra insanı insan yapan ahlaki değerlerdir.” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mesleki olarak hepimizin ustası Sayın Uğur Dündar, dün akşam ilk programıyla ekranımızdaydı. Konuğu ise çok önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu idi. 90 dakika olan program önemine binaen aralıksız olarak iki kez tekrar edildi. Sayın Uğur Dündar adeta röportaj nasıl yapılır dersi verdi.

Ancak bir alt bant yüzünden bir anda sosyal medyada bir linç hareketi başladı. Üstelik bu konuda hiç bir dahli bulunmayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar hedef alınarak. 8 saniyelik alt bant reklamından yola çıkılarak varılmak istenen noktalar bizleri hayrete düşürdü. İşin aslı ise şöyleydi:

Sadat geçtiğimiz ay bizim de içinde bulunduğumuz bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda sınırlı sayıda alt bant reklam yollamış idi. Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz Sadat reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu.

Nitekim Sayın Uğur Dündar'ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100'ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş. Yayın yönetim durumu fark ettiği an müdahalede bulundu. Reklam kaldırıldı. Program tekrarında da yer verilmedi. Ancak bu arada kıyamet koptu. Ne darbeciliğimiz kaldı, ne silahlı mesaj verdiğimiz.

Evet yasadışı olmasa bile bu politik anlamda bir hatadır. Ancak reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliği yüzünden Sayın Uğur Dündar'ın, hele hele de Sayın Kılıçdaroğlu'nun hedef alınması kabul edilemez.

SADAT AÇIKLAMASI

SADAT’ın başkanı Melih Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınına verdikleri ve büyük tepki çeken reklama ilişkin açıklama yaptı.

SADAT'ın başkanı Melih Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yayınına verdikleri ve tartışma yaratan reklama ilişkin olarak, "2022 yılına dönük PR incelemesi yaptığımızda SADAT ile Kılıçdaroğlu, birlikteliğinin en iyi reytingi yaptığını gördük. Reklam departmanımız 1.500 TLlik bir reklam vererek bu reytingi güzel bir PR çalışmasına döndürmüş." açıklamasını yaptı. Tanrıverdi, "CHP'den bir hanım kardeşimiz Kılıçdaroğlu'nun Dündar'la yapacağı programın Cumartesi yayınlanacağı bilgisini verince kanal planlamamızı değiştirmek zorunda kaldık" dedi.

Tanrıverdi Twitter hesabından "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!" paylaşımını yapan Kılıçdaroğlu'na, "Kim derdi Kılıçdaroğlu bin beş yüz liralık bir reklama mağlup olacak diye... Biz aklımızın zekatını versek sen ihya olursun." yanıtını verdi.

Tanrıverdi paylaşımlarına şöyle devam etti:

"Bu nasıl bir paranoya... İcraat makamı iftiradan başka bir şey üretmiyor. 

2022 yılına dönük PR incelemesi yaptığımızda SADAT ile Kılıçdaroğlu’nun  birlikteliğinin en iyi reytingi yaptığını gördük. Reklam departmanımız 1.500 TLlik bir reklam vererek bu reytingi güzel bir PR çalışmasına döndürmüş. Tebrik ederim.

Aslında ben Halk TV veya TELE1 istemiştim  fakat Kılıçdaroğlu onların reytingi düşük kaldığı için TV100’ü tercih etmiş. Ama sıkıntı yok, söz o kanallara da çıkarsa onlara da reklam veririz. Hem de 750 liralık (reyting / izlenme oranı meselesi) Etkili reklam için Halk TV veya Tele1’i  planlıyorduk. Hafta ortası CHP'den bir hanım kardeşimiz Kılıçdaroğlu'nun Dündar'la yapacağı programın Cumartesi yayınlanacağı bilgisini verince kanal planlamamızı değiştirmek zorunda kaldık.

Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor... Değil mi Kılıçdaroğlu?

TV 100’DEN AÇIKLAMA

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Kanalımız Tv100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir.

Kanalımız Tv100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır. SADAT yetkililerinin “Gol” diye attıkları ahlaka sığmayan Tweet’den yola çıkarak bir operasyona hedef olduğumuz ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunun çıkışı verilmiştir. Böylesi bir olayın tekrar etmemesi için de bütün önlemler alınmıştır. Üzgünüz. 

Tv100

SADAT BAŞKANI AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ise bugün Kılıçdaroğlu ve Akşener'i hedef alarak, "Akşener'i dava ettik, Kılıçdaroğlu'nu ise bahçemizden geri gönderdik" sözlerini sarf etmişti. 

Tepki çeken reklamın söz konusu açıklamanın ardından yayınlanması da dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mayıs ayında beraberindeki CHP'li milletvekilleri ile birlikte SADAT'ın önüne gitmiş, SADAT'ın paramiliter bir kuruluş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğinin bu tür yapılar tarafından tehdit altında olduğunu söylemişti. 

Kılıçdaroğlu, "Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var... Burası terörist yetiştiren bir kurumdur'' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim