Gazete Emek-Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan 2 kişi çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadı.Gruptaki 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin sosyal medyada tepki toplamasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grubun Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde oynamasına ilişkin soruşturma başlattı.

Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği şüphelilerin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerine talimat verdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Surp Takavor Kilisesi’nin duvarı üzerine çıkarak oynayan üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi’ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz” denildi.

'SORUŞTURMA AÇMALIDIR'

Görüntüler üzerine İçişleri Bakanlığı'na seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ''Kadıköy’deki kilisemize saygısızlık yapanları ve yol verenleri kınıyorum. Derhal her daim polis olan o noktadaki polisler hakkında soruşturma açmalıdır'' ifadelerini kullandı.

'PROVOKASYON OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilişim