Gazete Emek- Barbaros Şansal, KKTC'de Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü'nün tepkisi ile karşılaştı. Büsküvütçü, "Sosyal medyadan küfrettiğin KKTC'de ne işin var?" dedi.

Modacı Barbaros Şansal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gittiği restoranda, Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü’nün tepkisi ile karşılaştı. Büsküvütçü’nün “Sosyal medyadan küfrettiğin KKTC’de ne işin var?” dediği Şansal, tepki vermedi.


‘KKTC’DE NE İŞİN VAR?’

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle, geçen yıl, KKTC’den sınır dışı edilip, Türkiye’ye gönderilen ve hakkında yargı süreci başlatılan moda tasarımcısı Barbaros Şansal hakkındaki ‘sınır dışı’ kararı yeni hükümet tarafından kaldırılmıştı.

KKTC’de bulunan Şansal, gittiği restoranda MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ve parti üyeleriyle karşılaştı. Büsküvütçü, Şansal’a “Güneye gidip, bize ‘İşgalci’ diyorsun, bize sövüyorsun; utanmadan buraya geliyorsun. Sosyal medyadan küfrettiğin KKTC’de ne işin var?” dedi. Şansal ise Büsküvütçü’yü dinleyerek, tepki vermedi. Bu anlar, restorandaki müşteri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

‘Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama’ suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Barbaros Şansal’ın cezası onanmıştı. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim