Gazete Emek- Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 241'inci gününde devame diyor. Anne Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle önce hastaneye gitti, daha sonra nöbet eylemini sürdürmek amacıyla serumla Urfa Adliyesi önüne geldi. Anne Şenyaşar, eylemini sürdürdüğü sırada serum bağlı olduğu halde polis müdahalesine maruz kaldı. 

 

Serumun “formalite” olduğunu öne süren polis amiri, aileye müdahale etmeyen polislere bağırarak, "Ben mi müdahale edeyim. Zorla hastaneye götürün. Burası adliye, hastane değil" dedi. Bunun üzerine polisler, anne Şenyaşar'ı adliye önüne çağırdıkları ambulansla hastaneye götürmeye çalıştı. Anne Şenyaşar, polis müdahalesine “Beni cezaevine götürün” diyerek tepki gösterdi. 

 

Hastaneye gitmeyi reddeden anne Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte savcıyla görüşmek amacıyla adliye binasına girdi. 



BUNLAR MI FORMALİTE?

Annesi Emine Şenyaşar’ın sağlık sorunlarına rağmen 241 gündür sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ne “Formalite” diyen polis amirine tepki gösteren Ferit Şenyaşar, annesinin iki poşet ilacını yere dökerek, “Bunlar mı formalite?” diye sordu. 


Ardından Şenyaşar Ailesi ve aile avukatlarının katılımıyla kamuoyu bilgilendirme amaçlı bir basın açıklaması yapıldı. Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde eylemin gidişatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ferit Şenyaşar, dava süreci ve eylemin gidişatıyla ilgili yaptığı açılamada, “Bir anne 8 aydır Şanlıurfa Adliye kapısında adalet için bekliyor. Devlet hastanesinin içinde eşi ve 2 oğlu ateşli silahlarla linç edilerek katledilmiştir. Devlet hastanesinin içinde bulunan ambulanslar paramparça edilmiştir. Suruç Devlet Hastanesinde bir insanlık suçu işlenmiştir. 3 buçuk yıldır davayla ilgili hiçbir gelişme yok. 8 aydır burada dosya savcısı ve başsavcıyla görüşmek istiyoruz arkadaşlar da şu an şahit oldu, doya savcısı süresiz izne çıkartılmış. Başsavcı bizden kaçıyor. Her adliyeye adımımızı attığımızda başsavcı utanmadan arka kapıdan çıkıp gidiyor. Bu nasıl Türkiye Cumhuriyeti? Bu nasıl hukuk devleti? Adalet bakanı utanmadan çıkıp diyor ki; adliyenin kapısı aletin kapısıdır. Adalet bakanı utanmadan ekranlara çıkıp adaletten bahsediyor. Burada anne 8 aydır adliye kapının önünde bu kaldırımın ütünde oturup adaleti bekliyor. Şu an hastaneden çıkıp buraya geldik. Anne bu zülüm altında evde oturamıyor. Hastanede doktor yatış verdi. Annem dedi ben hastanede yatamam. Bu adalet sağlanmadan ben evimde oturmayacağım. Bu zulmü bütün Türkiye izliyor.  Bütün savunma, baro başkanları, barolar gelin bu hepinizin ayıbıdır. Bu annenin burada oturması herkes için bir ayıptır" ifadelerini kullandı.



'BU ADALETSİZLİĞE BİRAN ÖNCE  ÇÖZÜM BULSUNLAR'

Ferit Şenyaşar, annesinin rahatsızlandığını ve adaletin biran önce sağlanması gerektiğini belirterek, "Bu zulme gelin son verin. Hastaneden gelirken anneme serum taktılar. Annem 6 gündür doğru dürüst yemek yememiş. Yemek yiyemiyor. Tansiyonu yükseliyor, ateşi çıkıyor. Burada emniyet yetkilileri bize müdahale ediyor ve insanlığını kaybetmiş bu yetkililer annem için diyor formalite böyle yapıyor. Bu annemin ilaçlarıdır, bu annemin raporlarıdır bu nasıl formalite olabilir. Gelin anneniz burada 8 ay değil bir hafta otursun. 65 yaşın üstünde bir anne, empati duygusunu yitirmiş bir gelsin burada bir hafta otursun bakalım nasıl oluyor. Bütün yetkililer, adalet bakanı, cumhurbaşkanı adaletten bahsediyor. Adaletten bahsetmesin kimse. Bu anne bu adliyenin kapısında oturduğu sürece kimse Türkiye Cumhuriyeti Hukuk devletidir demesin. Bu katliamı yapan ve organize eden iktidar partisinin milletvekilidir. Ve hala Meclis’te bulunuyor. Bu katliamı yapanlar da Suruç’ta Urfa’da serbest bir şekilde dolaşıyor. Geç gelen adalet, adalet değildir diye bir söz vardır. Hastanede bir katliam yapılmış ve bu katliamı yapanlarla ilgili şu an herhangi bir işlem yapılmadığı için bu katliamı bu insanlık suçunu işleyenler, milletvekili kontrolünde kamunun gücünü kullanarak yurt dışına kaçırıyorlar. Yeter artık! Adalet Bakanına özellikle sesleniyorum. Adaletten bahsetme. Gel Şanlıurfa Adliyesi’nde bu adaletsizliği gider. Ondan sonra adaletten bahset. Çağrım vicdanlı olan bütün insanlaradır. Anne burada ölmek istemiyor. İlaçlarını görüyorsunuz. Ayakta kalacak durumda değil. Bu adaletsizliğe biran önce  çözüm bulsunlar” ifadelerine yer verdi.




Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim