Gazete Emek- Oxford’un Saint Edmund Hall Koleji’ne planlanmamasına rağmen talep üzerine akademisyenler Dr. Emre Eren Korkmaz ve Dr. Erdinc Sezgin tarafından düzenlediği konferansa katılan Maçoğlu, Dersim’de doğaya önem vererek, ilaç kullanmadan yaptıkları üretim modellerini ve bu ürünlerin üretici ile tüketici arasında nasıl el değiştirdiğini anlattı.


 
Bazı öğrencilerle tek tek tanışan ve tebrik eden Maçoğlu, bir sohbet toplantısı şekline dönen konferansta, ürütim ilişkileri, kooperatifleşme konularını anlatırken, ekolojik bir alanı tümüyle düşündüklerini ve bu yüzden önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Maçoğlu, “Adımız nohutçu olarak çıkmış olsa da, işin aslı planlanan programla yürümemiz. Toprağa atılan her tohumun çimlendiğinde sadece insanların sağlığına dair gıda olarak görülmemesini, o topraktaki küçük yaşam formlarından yaşamından tutun, o bakterilerin oluşturduğu bitkilerin doğaya ve insana hizmeti olarak görmeyi planladık. Tarım ilaçlarının, özellikle yapay azot ve nitratın insanlara neler yaptığını, canlılara ne zararlar verdiğini biz biliyoruz. Topraktaki bakteriyi, börtü böceği öldürüyor, sonra topraktan yeraltı sularına karışıyor, bizi ve diğer canlıları öldürüyor. İlaçlar, tüm bitkilere ölüm saçıyor ve bazıları yavaş yavaş yok oluyor. Bunlardan beslenen canlı türü de beraber yok oluyor” şeklinde konuştu.


Kaynak: Cumhuriyet
 

Editör: TE Bilişim