Gazete Emek- Ayasofya'nın cami olarak ibadete açıldığı namaza katılan AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, koronavirüse yakalandı.

Şanverdi, yazılı açıklamasında, bazı belirtiler üzerine Covid-19 testine girdiğini belirtti.

Testinin pozitif çıkması üzerine Hatay Devlet Hastanesi'nde gözetim altında tutulduğunu aktaran Şanverdi, "Allah'a şükürler olsun ki virüsün sağlığımı olumsuz anlamda etkileyecek ağır semptomlarını hissetmiyorum." ifadesini kullandı.

VİRÜSÜ AYASOFYA'DA KAPMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR AMA...

Şanverdi, virüsün Ayasofya'da bulaştığı, orada maske ve sosyal mesafe gibi kurallara riayet edilmediği şeklindeki iddiaları yalanlayarak, şunları kaydetti:

"Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin içerisine alınan herkes Covid-19 testine tabi tutulmuş ve testi negatif olanlar içeri alınmıştır. Tedbirlerin uygulanması hususunda hassasiyet en üst seviyede tutulmuştur. Sağlık durumumda endişe edilecek bir husus yoktur. Yakın çevremde bulunan herkesin testleri negatif çıkmıştır. Allah'ın izni ve sizlerin dualarıyla en yakın zamanda bu hastalığı atlatıp ülkemize, Hatay'ımıza ve değerli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Şanverdi, virüsün kendisine Ayasofya'da bulaşmadığından nasıl emin olduğunu ise açıklamadı. Şanverdi'nin Ayasofya'ya girmeden önce koronavirüs testinin negatif olduğunu duyurması ise virüsü Ayasofya'da kapmış olabileceği iddialarını güçlendirdi.

Editör: TE Bilişim