Gazete Emek- Alınan tedbirlerin düşünce olarak büyük destek bulduğunu ancak uyumun aynı düzeyde olmadığını belirten Koca, “Maske hayatımıza girmiş olmakla birlikte her durumda kullanılmamaktadır. Kullanan kişilerin ise dikkatli olmadığı görülmektedir. Maskelerin kullanımı sınırlıdır. Ertesi gün kullanılmamalıdır” uyarısında bulundu.

İstanbul Türkiye genelinde salgının başından bu yana vaka ve can kaybı sayılarında ilk sırada yer almaya devam ederken Bakan Koca'nın vaka sayılarında yükseliş görüldüğünü belirttiği beş büyükşehirler şöyle:

ANKARA

Başkentte vaka sayılarının yükselişi parlamentoyu da etkiledi. Üst üste Meclis çalışanları ve milletvekillerinin testlerinin pozitif çıktığı haberleri geldi.

GAZİANTEP

Bayram ziyaretleri ile vaka sayılarının yükselişe geçtiği Gaziantep'te özellikle Şahinbey ve Şehitkamil ilçeleri vaka yoğunluğuı açısından öne çıkıyor.

BURSA

İki hafta önce Yıldırım ilçesinde başlayan hızlı yükseliş devam ediyor. İldeki maskesiz ve mesafesiz asker uğurlamaları ile ilgili özel uyarılar yapılmıştı.

KONYA

Konya'da bayram sonrası hızla artan vaka sayıları nedeniyle bütün hastaneler pandemi hastanesi ilan edilmişti.

DİYARBAKIR

Bayram ziyaretleri, düğün ve nişan törenleri gibi toplu buluşmalarda tedbirlere dikkat edilmediği yönündeki haberlerle gündeme gelen illerden biri de Diyarbakır. İlde koronaya yakalanan sağlık çalışanı sayısı 170'i buldu.

Salgın boyunca nüfusa kıyasla toplam vaka sayılarının en düşük olduğu 5 il ise Gümüşhane, Dersim, Kars, Burdur ve Bartın oldu. Bakan Koca'nın son dönemde istikrarlı şekilde vaka sayılarının azaldığını belirttiği beş ilin korona vaka haritaları ise şöyle:

TEKİRDAĞ

2 hafta içinde günlük ortalama vaka sayısı yüzde 31.35 oranında azaldı.

BALIKESİR

Günlük ortalama vaka sayısı 2 hafta içinde yüzde 21.72 oranında azaldı.

SAMSUN

Günlük ortalama vaka sayısı 2 hafta içinde yüzde 20.42 oranında azaldı.

KIRŞEHİR

Günlük ortalama vaka sayısı 2 hafta içinde yüzde 20.27 oranında azaldı.

DÜZCE

Günlük ortalama vaka sayısı 2 hafta içinde yüzde 19.91 oranında azaldı.

GÜMÜŞHANE

2 hafta içinde hiç vaka görülmedi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim