Gazete Emek-Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmek için gün saydığını ve adaylığını ilan eder etmez de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim kararı aldıracağını yazdı.

 

 

Yarkadaş, “Seçimin tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek” başlıklı yazısında AKP’li bir kaynağından aldığı bilgileri aktardı. Yarkadaş’a konuşan AKP’li kaynağın iddiasına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim kararı aldıracak. Kaynağının aktardığına göre, “Devlet Bey bu konuda hayli kararlı görünüyor.”

 

KILIÇDAROĞLU ALTILI MASANIN KALAN İKİ TOPLANTISINI BEKLİYOR

 

Yarkadaş’ın iddiasına göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığını açıklamak için altılı masanın kalan iki toplantısının bitmesini bekliyor.

 

 

Yarkadaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

“Adaylığını ilan etmek için ise gün sayıyor. Kılıçdaroğlu aslında Haziran ayının sonunda adaylığını açıklamak ve yarışa bir an önce girmek istiyordu. Ancak yakın çevresindeki bazı isimler ‘Altılı Masa toplantılarının ilk turunun bitmesini beklemek daha doğru olur’’ deyince tarih biraz ertelendi. Kılıçdaroğlu bu yüzden Haziran ayının sonunda yapılması beklenen 6. toplantının bitmesini bekleyecek. O toplantı da tamamlandıktan sonra adaylığına ilişkin güçlü bir mesaj verecek. Buna ilişkin slogan arayışları da devam ediyor.”


 

Editör: TE Bilişim