Gazete Emek-  Araştırma önergesinin gerekçesinde, Muş'ta 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz'un kaldığı Kur'an kursunun tuvalet kapısının koluna kemerle asılı vaziyette bulunduğu, Yavuz'un kaldırıldığı Elazığ'daki özel bir hastanede yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Yavuz'un Diyarbakır'da yaşayan ailesine olayın intihar olarak ifade edildiği belirtilen gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Muş'ta yaşanan bu intihar iddiası ile ilgili savcılık soruşturması sürmektedir. Olayın gerçekte ne olduğunun mutlaka ortaya çıkartılması, sorumlular varsa açığa çıkartılması ve yargılanması hepimizin en büyük temennisidir ancak bu olayla ilgili dosyaya gizlilik kararı getirilmesi, buna ilişkin beklentilerimizi zayıflatmaktadır. Cemaat ve tarikat öğrenci yurtları ile Kur'an kurslarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları ve bu çocukların intihar ettiğine ilişkin iddiaların incelenmesi ve bu olayların bir daha yaşanmaması adına alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını arz ederim."


DOSYAYA GİZLİLİK KARARI GETİRİLMİŞTİ

12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz'un soruşturmasıyla ilgili dosyaya gizlilik kararı konuldu. Diyarbakır ve Muş baroları açıklama yaparak, "Olayın takipçisiyiz" dedi.



Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim