Gazete Emek- Mardin Cezaevi’nde yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan Kürt Siyasetçi Hasan Eskicioğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti, Eskicioğlu 49 yaşındaydı.

Bir dönem Halkların Demokrasi Partisi (HADEP) Nusaybin İlçe Başkanlığı yapan ve yaklaşık 7 ay önce ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanan Kürt siyasetçi Hasan Eskicioğlu, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyordu. 49 yaşında vefat eden Eskicioğlu’nun cenazesi Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Eskicioğlu’nun cenazesi için polisin ambulans, kayyımın da taziye yeri vermemesi üzerine HDP’li Mardin Milletvekili Pero Dündar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Eskicioğlu’nun Nusaybin’de cenazesi için cenaze törenine izin verilemezken, gece yapılan gömü işlemi sırasında sadece aileden dört kişinin bulunmasına izin verildi.

Eskicioğlu’nun tutuklu kaldığı süre içerisinde bir kez daha kalp krizi geçirdiği ve hastanedeki tedavisinin ardından tekrardan cezaevine götürüldüğünü aktardı. Eskicioğlu’nun tutukluluğuna yapılan itirazın ise kabul edilmediği belirtildi.

ESKİCİOĞLU KİMDİR?

1989 yılında Nusaybin Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başlayan Eskicioğlu, 1998’den 2000’e kadar HADEP Nusaybin Kurucu İlçe Başkanlığı yaptı.

Bu tarihten itibaren Eskicioğlu, Nusaybin Belediyesi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Mezarlık Müdürlüğü başta olmak üzere değişik görevlerde bulundu. 2016’da ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyedeki görevinden ihraç edildi. Eskicioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Nusaybin Belediye Eşbaşkan aday adayı da oldu. 


Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim