Gazete Emek- Zülfü Livaneli’nin Twitter’da paylaştığı inşaatta kilam okuyan genç sosyal medyanın gündemi oldu.

Zülfü Livaneli, kilam okuyan Murat Akbaşlı'nın videosunu paylaşarak “Böyle bir sese kolay kolay rastlanmaz. Keşke bulabilsek de Diyarbakır başta olmak üzere konserlerime konuk sanatçı olarak davet etsem” dedi ve paylaşımı ve video binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Evrensel’de Cengiz Anıl Bölükbaş’a konuşan Murat Akbaşlı 2000 yılında Van’da Van’ın Saray ilçesine bağlı Turanköy Köyü’nde 10 kardeşli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 8 kız ve bir erkek kardeşi var. Kendisi ailenin 6. çocuğu.

Ailenin 4 çocuğu okurken geri kalanları ya işte çalışıyor ya da işsizler. İlkokul 8. sınıfa kadar okumuş. 8. sınıfı bitirdikten sonra okulu bırakmış.

Sebebini sorduğumda “Olmadı abi, yapamadım” diyor. Okulu bırakmasının ardından çobanlık yapmış Murat. Van’da babasının koyunları varmış. Babası yılın 6 ayı tarımla uğraşırken 6 ay da oturuyormuş. Annesi ise ev hanımı. Belli bir süre çobanlık yaptıktan sonra Bursa’ya amcaoğlunun yanına gitmiş. Bursa’da belli bir süre inşaatlarda çalışmış. Boyacılık yapmış. Ardından Van’a gidip tekrardan İstanbul’a çalışmaya gitmiş.

"Bu kadar yayılacağını bilmiyordum"

Videosunun bu kadar yayılacağını bilmediğini belirten Murat, “İnşaatta çalışıyordum. Bir gün inşaatın mimarı yanıma geldi. ‘Şarkı söyle, videoya çekeceğim, sana kaset yapalım’ dedi. Ben de şarkı söylemeyi sevdiğim için okudum. Valla ben de bu kadar yayılacağını bilmiyordum. Zaten haberim yoktu. Görünce ben de şaşırdım. Bu kadar yayılması tesadüf...” dedi.

"En çok Aşık Veysel ve Şakiro’yu dinliyorum”

En çok kimleri dinlediğine ilişkin gelen soruya Murat, “En çok Aşık Veysel’i seviyorum bir de Şakiro’yu” şeklinde yanıt verdi.

Şarkı söylemeye ne zaman başladığı ve kilamı bu kadar nasıl duygulu okuduğu sorusunaise şu yanıtı veriyor: “Birçok dertle karşılaştım. Ondan dolayı böyle okuyorum herhalde. Küçükken evimizin bir odası vardı. 12 kişi o odada kalırdık. Hayatın kendisi çok yorucu zaten. Yaşadığım sorunlar, dertler beni şarkı söylemeye itti.”

Zülfü Livaneli'nin telifini kabul etti

Zülfü Livaneli’nin danışmanlarının Murat ile iletişime geçtiği belirtiliyor. Murat’a, eğitim verileceği ve konserlere çıkarılmak istendiği söylenmiş. Murat’ın ise bu teklifi kabul ettiği kaydediliyor. miş.

Murat Akbaşlı hayata ilişkin hayallerini ise şöyle özetlemiş: “Huzur istiyorum abi, huzur olmayınca hiçbir şey olmuyor. Bir de daha iyi yaşam koşulları.”


Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim