Gazete Emek-  Şarkıcı Dodan dün akşam Batman’da bir kafede sahneye çıktı. Bu sırada kafeye gelen polis ekipleri, sahnede şarkı söyleyen Dodan’ın elinden mikrofonu alarak programı durdurdu.

‘Ey dilberê’yi söylerken Dodan’ın elinden mikrofonu alan polis, “O Ses Türkiye yarışmasında yasak olduğu gibi Batman’da da yasak Kürtçe söylemek” dedi.

DODAN: HAKKINIZ YOK

Polise tepki gösteren Dodan ise “Siz bir vatandaşsınız, ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benimki de var: Doğru mu? Siz burada görev alabiliyor olabilirsiniz, ben de İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok. Ben 42 yaşında bir adamım. Senden daha büyük bir adam olarak söylüyorum. Sen benden çok gençsin” dedi.

VALİLİK: KAFEYİ KAPATTIK

Polisin tutumu büyük tepki çekerken, konunun sosyal medyadan yayılması ve basında yer alması üzerine Batman Valiliği, Twitter hesabından iki cümlelik bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “Sosyal medyada ‘Batman’da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği’ yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan işyerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir” iddiasına yer verildi.

İki cümlelik bir açıklamayla yetinen valiliğin, polisin şarkıcı Dodan’a yönelik ifadeleri, mikrofonun elinden alınması, medyaya yansıyan görüntülere ve öne sürülen denetimin tam da şarkıcının sahne aldığı gün gerçekleşmiş olmasına ilişkin bir bilgilendirmede bulunmaması ise dikkat çekti.

Dodan da bir video çekerek tartışmalara ilişkin konuştu. Sorunun kafe ile ilgilili olduğunu iddia eden Dodan, gözleri kapalı şarkı söylerken bir anda mikrofonun elinden alındığını ve müziğin kesildiğini söyledi. Bütün dillerin evrensel olduğunu belirten Dodan, "Bütün diller evrenseldir. Hİçkimse dil üzerinden siyaset yapmamalıdır. Orada yapılan doğru bir davranış değildi. Farklı şekilde de yapılabilirdi" dedi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim