Gazete Emek- Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözüyle umutlanan KYK’ya borcu olan gençler, teklifin TBMM’de reddedilmesi üzerine isyan etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 Aralık 2019'da Bilkent Üniversitesi'nde “KYK borçları silinecek mi?” sorusuna verdiği, “Bu konu gündemimizde, bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı inşallah atacağız” sözleri milyonlarca öğrenciyi umutlandırmış ve heyecanlı bir bekleyiş başlamıştı. Fakat TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında konu gündeme geldi ancak reddedildi.

KYK BORÇLULAR HAREKETİ: SÖZ, VAAT, MÜJDE DEĞİL;YASA İSTİYORUZ

5 milyondan fazla gencin KYK borçlarının silinmesi için başlatılan KYK Borçluları Hareketi, seslerini duyurmak adına sosyal medya üzerinden kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu.

5 milyondan fazla gencin ödemeyediği KYK borçları her ay uygulanan faizler nedeniyle katlanarak artıyor. Borçlarını ödeyemeyen 280 binden fazla genç ise borçları nedeniyle icraya verildi.

'Söz, vaat, müjde değil; yasa istiyoruz: KYK borçları silinsin!’sloganı ile sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan, KYK Borçluları Hareketi paylaşımlarda bulunarak, borçların silinmesini talep etmişti.

Kaynak: Sözcü

Editör: TE Bilişim