Gazete Emek- Sinema sanatçısı Levent Kazak, HDP eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i ziyaret etti: Bu mahpusluk genç işi, yaşı biraz alınca kafayı dinlemek istiyor insan.

Sinema sanatçısı Levent Kazak, HDP eski Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i Kandıra’daki F Tipi cezaevinde ziyaret etti.

Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin ayrıntıları paylaşan Kazak, Sırrı Süreyya Önder’in roman yazdığını, cezaevi yönetimi tarafından kendisine bilgisayar ve daktilo verilmediğini belirtti.

‘BU MAHPUSLUK GENÇ İŞİ…’

“Önder’in selamı var” diyen Kazak görüşmeyi şöyle aktardı:

“Bugün Kandıra F Tipi Cezaevi’nde Sırrı’yı ziyaret ettim. Hapishane değil de, mesela sokakta karşılaşmış gibi olduk. Görüşmeyeli neredeyse on yıl olmuş, onu beklediğimden çok daha iyi buldum. Yüzünde hep gülücük vardı. Telefonda konuşmayı zaten pek beceremem, ahize ile konuşmak zorunda kaldık. Arada camlar, demirler; ‘skype’ tadında bir görüşme oldu, neyse ki bağlantı hızlı…

Tek kişilik hücrede kalıyormuş. Yanına birilerini verelim demişler, Sırrı istememiş. ‘Bu mahpusluk genç işi, yaşı biraz alınca kafayı dinlemek istiyor insan’ dedi. Bir roman üzerinde çalışıyormuş. Bilgisayar istemiş, izin vermemiş Ankara. “Daktilo?” diye sordum, “Telleri yüzünden o da olmuyor” dedi. Meğer daktilonun her harfi potansiyel bir şişmiş. Hapishane ziyaretleri iyi, ayrılması fena. Neyse ki aynı anda kalktık. Tokalaşmak istedik, olmadı, arada cam, saçma sapan bir ‘çak’ yaptık. Sırrı Süreyya’nın selamı var.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim