Gazete EmekAğrı’da 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 2018’de kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili 1’i tutuklu 7 sanık yargılandı. Leyla Aydemir’in ailesinin avukatlarına giderek, “Biz şikayetçi olmayacağız, sen davaya gelme” dediği ortaya çıktı.

Kent merkezinde yaşayan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin kızları Leyla Aydemir’in 15 Haziran 2018’de bayram ziyareti için gittikleri Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisinde, su içinde yüzüstü duran cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili baba Nihat Aydemir’in kuzeni Mehmet Ali Aydemir (32) gözaltına alınarak 18 Temmuz’da ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Aydemir’in ölümüyle ilgili Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak yaklaşık bir yıl sonra hazırlanan iddianame, Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, baba Aydemir’in tutuklu bulunan kuzeni Mehmet Ali Aydemir’in de aralarında olduğu yedi sanık hakkında “çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 14’er yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

AVUKAT BUGÜN BAŞLAYAN DURUŞMAYA KATILMADI

Bugün 09.45’te davanın ilk duruşması başladı. Tutuklu sanık Mehmet Ali Aydemir’in ifadesinin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınacağı duruşmada tutuksuz 6 sanık salonda hazır bulundu. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ile Ağrı, Erzurum ve Van Baroları’ndan avukatların katılma talebinde bulunduğu duruşmaya Leyla’nın annesi Şükran, babası Nihat Aydemir ve yakınları da katıldı.

Leyla Aydemir’in ailesinin dün, avukatları Ali Artuk’un ofisine giderek, “Biz şikayetçi olmayacağız, sen davaya gelme” dediği ortaya çıktı. Bunun üzerine avukat Artuk, duruşmaya gelmedi.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklardan amca Yusuf Aydemir’in oturduğu yerde gülmesi üzerine mahkeme başkanı, “Sen kimsin, niye sırıtıyorsun?” diye sordu. Sanığın, “Ben Yusuf Aydemir’im” cevabı üzerine, “Neyle yargılandığını biliyor musun? Yeğenini öldürmekle yargılanıyorsun, bir de sırıtıyorsun” dedi. Aydemir ise, ‘sırıtmadığını’ söyledi.

Öte yandan, olay günü Leyla’nın videosunu çeken amca Musa Aydemir hakim karşısında yaptığı savunmada, 18 gün boyunca geceleri az uyuyarak sürekli Leyla’yı aradığını söyledi. Musa Aydemir Leyla’yı çok sevdiğini, bu yüzden her zaman videosunu çektiğini ve olay günü videoyu çektikten sonra bahçeye bırakıp çay içmeye gittiğini belirtti. Aydemir, Leyla’nın annesi Şükran Aydemir’in eşinin annesi Zeynep Aydemir ile dargın olduğunu, bayramda bu dargınlığa rağmen köye geldiğini söyledi. Ayrıca iddianamede yer alan miras kavgası ile ilgili olarak aralarında miras ile ilgili bir kavganın olduğunu kabul etmedi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim