Gazete Emek- 3 aydır maaş alamadıkları için iş bırakan işçilerin eylemi sürerken, İGA yönetiminden, 'Maaşlar cuma günü ödenecek' açıklaması geldi.

3. Havalimanı ana yüklenici firması İGA bünyesinde faaliyet gösteren DSG'de çalışan 100'e yakın inşaat işçisinin dün sabah saatlerinde 3 aydır maaşlarını alamadıkları için başlattıkları iş bırakma eylemi ikinci gününde devam ediyor. Firma ile işçiler arasında bugün yapılan görüşmede firmanın cuma günü ödeme yapacağı bilgisi verildiğini belirten İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, işçilerin maaşlarını alana kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi. 

'3. HAVALİMANI'NDA KURALSIZ ÇALIŞMA HAKİM'

Öztutan, 3. Havalimanı inşaatının başladığı günden bu yana havalimanı işçilerinin problemlerinin arttığını belirterek, işçilerin bu problemler karşısında 14 Eylül'de büyük bir eylem gerçekleştirdiğini hatırlattı. İşçilerin yaptıkları eylemle kölelik koşullarını tüm dünyaya duyurduklarını belirten Öztutan, "İşçiler bu eylemle en haklı taleplerini sıraladılar. İşçilerin taleplerinin karşılanması yerine işçi arkadaşlarımız, sendika yöneticilerimiz tutuklandı. Yönetim tarafından iyileştirme yapılacağı söylendi. Daha sonra İGA firması kamuoyundan özür diledi. Ama içeride aynı sorunlar devam ediyor. Orada çalışan binlerce işçi alacaklarını alamama durumu ile karşı karşıya kalıyor. Hem barınma, hem beslenme hem ücret konusundaki eksiklikler artarak devam ediyor. 3'üncü Havalimanı'nda kuralsız bir çalışma hakim. Yönetimin şantiye içerisinde ve dışarıda oluşturulmak istedikleri yüz farklı. İGA firmasının 14 Eylül'den bir ders çıkarmadığı aşikar. Oradaki firmalar inşaat işçilerinin haklarını gasp ederek inşaatı yükseltmeye çalışıyor" diye konuştu.

'EYLEM MAAŞLARINI ALANA KADAR SÜRECEK'

İGA yönetimi ile işçiler arasında bugün yeniden bir görüşme gerçekleştiğini ifade eden Öztutan, "İGA yönetimi işçilerin alacaklarını cuma günü yatıracaklarını söyledi. İşçilere sürekli tarih verilerek 'yatırılacak' deniyor. Ama ya geç yatırılıyor ya da yatırılmıyor. İşçiler 'hep söz veriyorsunuz ama sözünüzde durmuyorsunuz' dediklerinde, 'işinize geliyorsa çalışın, gelmiyorsa çıkıp gidin' deniyor. Çıkıp gitsinler de maaşları verilmiyor ki. Eylem yapan işçiler 3 aydır maaşlarını alamıyorlar. Bir işçi maaşını bir hafta geç aldığı için bile çok zor durumda kalıyor. Böyle olunca işçiler yeniden eylem yapıyor. İşçiler maaşlarını alana kadar iş bırakma eylemi sürdürmeye kararlılar" şeklinde konuştu.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim