Gazete Emek- Araştırmanın sonuçlarına göre HDP baraj altında kalıyor AKP ise yine birinci parti konumunda.

"Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 38'i "AKP" derken yüzde 24,4 ise "CHP" dedi. Araştırmaya katılanların yüzde 11,9'u ise "MHP" dedi. Başka anketlerde baraj altı görünen İYİ Parti ise yüzde 11,7 ile barajı geçiyor.

Ankete göre HDP yüzde 9,9 ile baraj sınırında, Saadet Partisi ise 1,2 ile baraj altında kalıyor. Diğer partiler ise 2,4 destek buluyor.

Ankete göre katılımcıların yüzde 53'ü Başkanlık sistemini başarısız bulurken, yüzde 10'u da bu konuda 'kararsız' olduğunu söyledi. Yüzde 48 ise sistemin revize edilerek parlamenter sisteme geçilmesini istedi. AKP'ye oy verdiğini belirtenlerin yüzde 40'ı ankete verdikleri yanıtta, 'yeni parti kurulması gerektiğini' söyledi.

AKP'lilerin ardından siyasette yeni bir parti kurulması beklentisini en yüksek şekilde ifade edenler ise yüzde 30'luk bir oranla HDP seçmenleri oldu. Yeni parti beklentisi CHP'de yüzde 20, İYİ Parti'de yüzde 19, MHP'de ise yüzde 10 seviyesinde oldu.

Katılımcılar, "Çözülmesi gereken en önemli ve öncelikli problem hangisi?" şeklinde yöneltilen soruya ise "ekonomi" cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 31'i "ekonomi", yüzde 13'ü "adalet", yüzde 12'si "sosyal ve ahlaki sorunlar", yüzde 11'i ise "Suriyeliler" şeklinde fikir belirtti. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim