Gazete Emek- Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan 3 katlı binada bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Yaklaşık 20 kişinin içerisinde olduğu tahmin edilen binada şimdiye kadar 13 kişi yararlı olarak kurtarıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgedeki görgü tanıkları, söz konusu binadaki bir işyerinde gün boyunca tadilat yapıldığını ve bir kolonun da kesildiğini iddia etti.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Malatya Valisi Aydın Baruş, "Olaydan kaç kişinin etkilendiği yönünde bilgi olmamakla birlikte yaklaşık 20 civarında insan olduğu söyleniyor" dedi.

AFAD'TAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada "Malatya'da çöken bina enkazından şu ana kadar 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte arama köpekleri ve AFAD mobil koordinasyon merkezi bölgeye ulaşmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

BAKAN KOCA: YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya. Yanınızdayız" ifadelerini kullandı. 

İŞ YERİNDEKİ TAŞIYICI KOLONUN KESİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Öte yandan olayın ardından iddialar da beraberinde geldi. Yaklaşık olarak 60 yıllık binada gün içerisinde yapılan tadilatta taşıyıcı kolonlardan birinin kesildiği öne sürüldü. Bahsi geçen iddia ile ilgili olarak yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Öte yandan gelen son bilgilere göre çöken binada bulunan iş yerinin sahibi tedavisinin altından gözaltına alındı.




İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA BÖLGEDEDİR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle…" dedi.


YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞAKANI MEHMET ÇINAR'DAN AÇIKLAMA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Şu anda göçüğün olduğu noktadayım. Bina çok eski bir bina. Bu binayla ilgili yakın zamanda bir tadilat yapılmaya başlanmış. Bina içinde tadilat yapılınca herhalde yeterli tedbirler ve gerekli izinler alınmamış. Uygun olmayan bir teknikle iki dükkanı birleştirilmeye çalışılmış. Şu anda hummalı bir çalışma var. Duamız can kaybının olmaması yönünde. İçeride kaç kişi var onu da bilmiyoruz, enkaz yan yatmış vaziyetti.

VALİ BARUŞ'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: KURTARILANLAR ARASINDA HAYATİ TEHLİKESİ OLAN YOK

Malatya Valisi Aydın Baruş yaşanan olayla ilgili olarka yaptığı açıklamada, "Kıraathanede yaklaşık olarak 15 kişi var. Tadilat olan binada da 2 kişi olduğu ifade ediliyor. Tavuk satışı yapılan binadaki 3 kişi ise kendi çabalarıyla çıkıyorlar. 13 kişinin hayati tehlikesi yok, 3 kişi taburcu oldu. Kurtarılanlar arasında hayati tehlikesi olan yok. Arkadaşlarımız 1 kişiden ses aldıklarını söylüyorlar. Ona ulaşmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız olay yerinden uzak durmaları. Enkaz tam olarak kaldırıldıktan sonra tam olarak manzarayı göreceğiz. Sevindirici olan şu kaybettiğimiz vatandaşımız yok." dedi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Malatya'da bir binada yaşanan çökmeye ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden enkaz altında kalan Mehmet G'nin, hastanedeki tedavisinin ardından ayağındaki alçı ile adliyeye getirildiği görüldü.

İnönü Caddesi'ndeki zemin katında işletmelerin yer aldığı iki katlı binada dün yaşanan çökmeye ilişkin Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Bu kapsamda gözaltına alınan işletme sahibi Hikmet D. ve yanında çalışan Sebahattin C, Zeki A. ile Mehmet G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar adliyeye sevk edildi.

Göçük altından çıkarılan ve hastanede tedavi edilen Mehmet G'nin adliyeye ayağı alçılı halde geldiği görüldü.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden işletme sahibi Hikmet D, Zeki A. ile Mehmet G. tutuklanırken sıhhi tesisatçı Sebahattin C adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI 

Bu arada İnönü Caddesi'ndeki binada dün meydana gelen çökmenin ardından arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış ve binanın bir kısım enkazı kaldırılmıştı.

Kalan enkazın kaldırılması için çalışmalara yeniden başlandı.


Polis ve belediye ekiplerince enkazın bulunduğu cadde tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı alanda iş makinelerince enkaz kaldırma işlemi gerçekleştirilirken, itfaiye ekiplerince de alana su püskürtülüyor.

Kaynak: BirGün


 

Editör: TE Bilişim