Gazete Emek- Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını sürüyor. Yerleşim alanlarına sıçrayan yangından kaynaklı şimdiye kadar 5 kişi yaşamını yitirdi ve 400’e yakın kişi yaralandı. Bin 200 hektar ormanlık alanın yanmasına neden olan yangında ayrıca binlerce canlı öldü.  

Soylu, “Konya’daki katliam Türk-Kürt meselesi ile ilgili değil” demişti! Köylüler gerçeği anlattı

Yangını gerekçe gösteren kimi ırkçı grupların ise bazı noktalarda yol kontrolü yapmaya başlayarak, Kürt yurttaşları hedef aldığı öğrenildi. Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı habere göre kente bağlı kırsal mahallelerde silahlı ve sopalı bir şekilde yoldan geçenlere kimlik kontrolü yapan ırkçı gruplar, Kürt olduğunu düşündüğü kişilere saldırdığı aktarıldı. 

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANINDAN DA AÇIKLAMA: ZORLU SÜREÇTEN FAYDALANMAYA ÇALIŞAN PROVOKATÖRLER… 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de dün yaptığı paylaşımla kimi grupların yol kontrolü yaptığını ve havaya ateş açarak korku yarattığını duyurdu. Belediye Başkanı Sözen, “Bu şahıslar ‘kundakçı, şüpheli’ yakalama teşebbüsüyle asılsız ihbarlardan yola çıkarak, sokaklarda kimlik kontrolü, yol kesme ve masum vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme gibi eylemler gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zorlaştırmaktadır. Bu tarz hareketler, mevcut acımızı daha çok artırdığı gibi hiç kimseye de bir şey kazandırmaz. Bilindiği gibi hala tehlike geçmiş değildir” uyarısında bulundu. Sözen ayrıca “Yangın felaketine maruz kalan bölge halkımız, şu günlerde canını, malını, sevdiklerini, evini, hayvanını, yaşam alanlarını kurtarma mücadelesi vermektedir. Ancak bu zorlu süreçten faydalanmak isteyen provokatörlerin olduğunu görmek hepimizi üzmektedir” diye belirtti.

Konya’daki taziyeye katılan AKP'li Sayan’a tepki: "Burası siyaset yeri değil"

YOL KESME, KÜFÜR, KOVALAMACA 

Irkçı grupların yol kesme ve saldırı anlarına ilişkin olduğu iddia edilen bazı görüntülerin de sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılmaya başlandı. Dün gece yaşandığı ileri sürülen bir saldırıya ilişkin görüntüde, ırkçı grubun silah ve sopalarla bir kişiyi kovaladığı görülüyor. 

AKP'li belediye başkanı HDP'yi hedef gösterdi: "Bu ülkede yanması gereken tek ağaç"

PLAKALARI KARIŞTIRIP SALDIRDILAR 

Irkçı grupların, yol kontrolünde plaka kontrolü de yaptığı öğrenildi. Manavgat’ın farklı bir bölgesinde yol kesen bir grubun, orman yangınına müdahale etmeye gelen bir kişinin kullandığı aracın plakasını Diyarbakır plakası ile karıştırdı kaydedildi. Grup, plakanın Denizli plakası, kişinin de Denizlili olduğunu anlaması üzerine saldırılarına son verdiği öğrenildi. 

Öte yandan Konyalı bir yurttaşın, çalıştığı iş yerinin aracını yangın bölgesinden çıkarmak için gittiği sırada ırkçı bir grup tarafından durdurulduğu ve linç edilmek istenildiği kaydedildi. Irkçı grubun, Konyalı yurttaşın Kürt olmadığını belirtmesi üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim