Gazete Emek- Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı iMansur Yavaş, iş insanı ve eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün rüşvet iddialarına ilişkin Halk TV’de İrfan Değirmenci’nin programında açıklamalarda bulundu.

“15 Temmuz başarılı olsaydı, en kârlı bunlar olacaktı” diyen Yavaş, “Sadece rant için, belediye başkanını haksız para almakla suçlamak, hayatında harama bulaşmamış insanı böyle karalamak ne demek?” ifadelerini kullandı.

AYGÜN’Ü SADECEK GÖKÇEK DESTEKLİYOR’

Kendisine rüşvet iddiasında bulunanların hiçbir siyasi partiden destek görmediğini öne süren Yavaş “Arkalarında tek duran, kararı alan başkan ve dönemin belediye meclisi. Zaten birkaç konuda gittik ama Gökçek hakkında da FETÖ’ye finans sağlamak gerekçesiyle savcılığa gideceğiz. Gerçekten FETÖ’yle mücadele edilecekse, sadece yelpaze sallayanların, Bank Asya’ya para yatıranların değil, bu para babalarının, güç sahiplerinin, ben istediğim zaman istediğimi yaparım diyenlerin ortadan kalkması lazım. İşte o zaman tam olarak cumhurbaşkanının dediği gibi bir hesap sorma dönemi ortaya çıkacak. Yoksa bu benden denirse bu işlerin sonu gelmez” dedi.

KOCAMAN AVM’Yİ SAKLAMIŞLAR’

Aygün’ün ruhsat için tekrar başvurduğunu belirten Yavaş “İnceleyeceğiz. Bu değersiz dediği inşaatının planında hiç sayılmayan kocaman AVM’yi saklamışlar, fili kibrit kutusuna saklamışlar yani. Kanun ne derse o olacak, belediye meclisinde de bu konuda hemfikiriz. Biz işimizi yargıyla çözeceğiz, kimseyi suçlamayacağız. Aygün için ‘CHP’li’ diyorlar. Babamın oğlu olsa fark etmez. Biz asla yolsuzluğa bulaşmayacağız. Şirketlerden yanlış yapan olursa da affetmeyiz” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Sinan Aygün, Mansur Yavaş ve üç CHP’li belediye meclis üyesini, TOGO Kuleleri inşaatının mühürlenmesinin ardından rüşvetle suçlamıştı. Aygün’ün iddiaları ve açıklamaları sonrası İçişleri Bakanlığı, iddiaları araştırmak üzere bir mülkiye müfettişi görevlendirmişti. Aygün daha sonra düzenlediği basın toplantısında, ’25 milyon lirayı ceplerine atmak için mi istediler?’ sorusu üzerine, ‘Hayır, okul yapmamı istediler’ yanıtını vermişti. Yavaş, söz konusu iddialar nedeniyle Aygün hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim