Gazete Emek- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'cumurbaşkanı adaylığı' açıklamasına ilişkin, "Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, bugün saat 12.00’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

İki ismin görüşmesi İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Görüşmenin ardından iki isim basın açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Çalışmalarının, sosyal belediyecilik anlayışının Türkiye'de nasıl olması gerektiğini somut olarak gösteren hem pandemide, hem bu ekonomik zorluklar yaşanan şu dönemde yoksulun, zorda olanın yanında olarak belediye kaynaklarını çarçur etmek, birilerinin cebine doldurmak yerine fakir, fukaranın, yoksulun yanında olarak onların nefes almalarını sağlayarak somut adımlar atıp sosyal belediyecilik nasıl olmalıdır herkese göstermiş bir belediye başkanımız. Dolayısıyla bu çalışmalarını bizlerle paylaşacak. Çok teşekkür ediyorum bu nezaketi için" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise açıklamasında, "Bildiğiniz gibi 8 Nisan 2019'da devralmıştık. 8 Nisan 2022'ye geldik. Önümüzde iki yıl daha var ama biz alışkanlık yaptırıp, yaptıklarımızın, yapamadıklarımızın neler olduğunu anlatıp bir de bu üç yılın hesabını vermek istiyoruz. Öncelikli olarak seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı'nın sayın genel başkanlarının hepsini davet edip Ankara'da üç yılda zihniyet olarak neler değişti, neler yapıldı, engellemeler oldu mu, hangi konularda oldu, bundan sonraki iki yılı da nasıl tamamlayacağımız konusunda güzel bir açıklama yapacağız" diye konuştu.

"Ankara halkının varsa bize mutlaka şunu da yetiştirin diyecektir" diyen Yavaş, "Bunların güzel bir tanıtımı yapılacaktır. Bu nedenle sayın genel başkanımızı davet etmeye geldim. Ayda bir, iki ayda bir kendilerini mutlaka ziyaret ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ SORUSUNA YANIT

Ümit Özdağ'ın açıklamaları sorulan Yavaş, "Ben biliyorsunuz bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre, bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece işini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne de onların iç işlerine karışmalı..." ifadelerini kullandı.

Yavaş, şöyle devam etti: "Seçilmeden önce şöyle bir söz vermiştim; bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız diye. O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Hiç kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde çalışıyorum. Bu arada tabii ki böyle siyasi muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de hiç bozmadan, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Çünkü ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında, ben de görevimin başındayım. Bu kadar basit"

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti’den istifa ederek Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş’ın adaylığını desteklediklerini belirterek açıklama yapmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sözcüsü, Yavaş’ın adı gündeme geldiğinde açıklama yapmış, adaylık iddialarını yalanlamıştı.


 

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim