Gazete Emek- Ortadoğu başta olma üzere dünyanın pek çok yerel renk ve inançlarla kutlanan Newroz, bu yıl 29’u il, 72 merkezde "Şimdi kazanma zamanı” şiarıyla gerçekleşti. Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılan Newroz kutlamaları ise engellemelerle başladı. On binlerce kişi alana alınmadı. Polislerin gaz, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahalesi sonucu bazı kişiler yaralandı ya da fenalık geçirdi. Ayrıca 150'si çocuk en az 333 kişi Newroz kutlamaları sonrası gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2 defa ertelediği Diyarbakır ziyaretini gerçekleştirdi. 3 gün süren ziyarette Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da bulunan birçok kesimle bir araya geldi.

6’LI MUHALEFET ZİRVESİ VE ADAYLIK TARTIŞMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 parti liderinin imzaladığı mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu,"Ülke bu konumdayken ülkeyi bu içinde olduğu konumdan çıkarmamız lazım. Ortak hedefler belirlemek zorundayız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle aslında hukuku yeniden inşa ediyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 parti liderinin imzaladığı mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu,"Ülke bu konumdayken ülkeyi bu içinde olduğu konumdan çıkarmamız lazım. Ortak hedefler belirlemek zorundayız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle aslında hukuku yeniden inşa ediyoruz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 parti liderinin imzaladığı mutabakatı hedef aldı. Bahçeli, "Devletin güçsüzleştirilmesi amaçlanmaktadır. 1961 anayasası döneminde olduğu gibi OHAL şartlarında devletin mücadele gücünün zayıflatılacağı görülmektedir" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 6 muhalefet partisinin açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini "eksik ve sorunlu bir metin" olarak nitelendirdi. Oluç, "Koca bir metin yazıyorsunuz; içinde Alevi, Kürt kelimesi bir kez dahi geçmiyor" dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıkayın- Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan adayını açıkladı

Tıkayın-Bahçeli, 6 parti liderinin imzaladığı mutabakatı hedef aldı

Tıkayın- HDP'den mutabakat metni tepkisi: İçinde Alevi, Kürt kelimesi geçmiyor

KILIÇDAROĞLU’NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki kez ertelenen 'helalleşme' programları için Diyarbakır'a gitti. 3 gün süren ziyarette Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da bulunan birçok kesimle bir araya geldi. HDP önünde oturan insanlarla görüştü. Türkan Elçi, Ayşe Öğretmen gibi çok sayıda kadınla bir araya geldi. Esnafı dolaştı sorunlarını dinledi. STK temsilcileri ve muhtarlarla da bir araya gelip sorularına cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "CHP, bu bölgeye fazla gelmedi onun farkındayım. CHP’nin de Diyarbakır’da fazla oyu yok onun da farkındayım. Ama bunun kabahati Diyarbakırlılarda değil, bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır gezisinin son gününde Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından düzenlenen 'Tigris Diyalogları Türkiye'de Muhalefet ve CHP'nin Tutumu Toplantısı'nda konuştu.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da: Bunun kabahati bizde, sofranızda oturmadık

Tıklayın-Kılıçdaroğlu'ndan Kürt sorunu açıklaması: Çözüm yeri Meclis'tir

Tıklayın-Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti; 'Size Apé Kemal diyebilir miyiz?'

Tıklayın-Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti; 'Size Apé Kemal diyebilir miyiz?'

UKRAYNA VE RUSYA SAVAŞI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Avrupa Birliği'nin yasama organı Avrupa Parlamentosu'nun parlamenterlerine seslenerek, "Rusya çocukları hedef alıyor" dedi ve AB'nin Kiev'in yanında olduğunun "kanıtlamasını" istedi. Avrupa Parlamentosu, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne katılım başvurusunu kabul etti. Özel bir kabul prosedürü başlatıldığı öğrenildi.

Ankara Büyükelçiliği, Haluk Levent'e, "Ukrayna halkı için başlattığımız yardım kampanyamıza destek olmak adına bir konserde Jamala ile barış ve özgürlük şarkıları söylemek ister misiniz?" teklifinde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Rusya'nın Ukrayna işgalini çoğunluk oyla kınadı. Rusya'nın işlediği iddia edilen savaş suçlarını inceleyecek uluslararası bağımsız soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin karar tasarısı kabul edildi.

Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şartlar el verirse Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'yı bir araya getirmek istiyoruz" dedi.

Savaşın başlamasından bu yana Ukrayna ile Rusya arasındaki en üst düzey görüşme bugün Antalya'da yapıldı. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının bir araya geldiği görüşme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla yaklaşık 1,5 saat sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili konuştu. Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıklayan Biden, "Hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasaklıyoruz" dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Zelenski, Avrupa Parlamentosu'nda ayakta alkışlandı: AB bizimle olduğunu kanıtlamalıdır

Tıklayın- Ukrayna Büyükelçilği'nden Haluk Levent'e konser teklifi

Tıklayın-Antalya'daki Ukrayna-Rusya zirvesi sona erdi:Ateşkes konusunda bir ilerleme yok

Tıklayın-ABD Başkanı Biden'den yeni yaptırım kararı: Rus petrolü yasaklandı

Tıklayın-BM'den Ukrayna açıklaması: "Rusya'nın işlediği iddia edilen savaş suçları soruşturulacak"

Tıklayın-Çavuşoğlu'ndan Ukrayna ve Rusya açıklaması: Bir araya getirmek istiyoruz

SEÇİM KANUNU

AKP ve MHP'li milletvekillerinin ortak imzasıyla hazırlanan Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 7 madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yeni seçim kanunu hakkında da konuşan Erdoğan, "Seçim kanununda yapılacak bu düzenlemeler en çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz bu partinin milletvekilleri seçimler öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı, boyunları bükük bu şekilde başka partilere altın tepside ikram ediliyordu." dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim kanunu değişikliğine ilişkin, "Seçim barajı yüzde 33 olsun diyoruz niye korkuyorsun? 'MHP barajı aşamaz o yüzden barajı yüzde 7'ye indirelim' diyorsunuz. Bir parti için koltuğunuz elden gider diye baraj düşürüyorsunuz" dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Seçim Kanunu Teklifi'nin ilk yedi maddesi Meclis'ten geçti

Tıklayın- Seçim Kanunu teklifi komisyondan geçti

Tıklayın- Erdoğan'dan 'seçim kanunu' açıklaması:  En çok CHP milletvekilini rahatlatacak

Tıklayın- Kılıçdaroğlu'ndan seçim kanunu değişikliği açıklaması: "Seni paşa paşa göndereceğiz"

AYHAN BİLGEN’İN TÜRKİYE’NİN SESİ PARTİSİNİ KURDU

Kars eski Belediye Eş Başkanı görevinden alınarak tutuklanan ve cezaevinden çıkmasının ardından HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen'in öncülüğünde başlayan siyasi parti kurma çalışmalarında sona gelindiği geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. 'Sessizler Hareketi' olarak yola çıkan hareketin isminin Türkiye'nin Sesi Partisi olacağı ifade edilmişti. Türkiye'nin Sesi Partisi'nin 31 Mart tarihinde kuruldu.

Konuya  ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Ayhan Bilgen partisinin kuruluş tarihini açıkladı

ZEYTİNLİK GENELGESİ

Resmi Gazete’de yayınlanan ve ‘kamu yararı’ adı altında zeytin alanlarının yok olmasının önünü açacak olan Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, siyasileri, doğa ve çevre örgütlerini, aydınları, ünlü isimleri ayaklandırdı. Buna göre, elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Zeytin ağaçlarına maden ocağı hançeri saplamak, geleceğimize ihanettir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yürütmeyi durdurma davası açacağız" dedi.

Tarkan, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, zeytinlik alanları maden sahasına açan yönetmeliğe, "Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir." diyerek tepki gösterdi.

Tıklayın- Zeytinlikleri maden ve enerji projelerine açan yönetmeliğe tepki yağdı

Tıklayın- Tarkan'dan zeytinlik alanları maden sahasına açan yönetmeliğe tepki: Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası

ZAM YAĞMURU

Şubat ayında benzine 3 kez, motorine 3 kez ve LPG’ye ise 1 kez olmak üzere toplam 7 kez zam yapıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) 2022 yılı Şubat ayı verilerine göre, benzine bir ay içerisinde 2 lira 71 kuruş, motorine 2 lira 63 kuruş, LPG’ye ise 40 kuruş olmak üzere akaryakıta, tamamı pompa fiyatına yansıyacak şekilde toplam 5 lira 74 kuruş zam gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı verilere göre, İstanbul'da perakende fiyatlar aylık bazda yüzde 4,44 artış kaydederken, yıllık artış ise yüzde 55,32'ye ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu yılın genelinde küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesinin beklendiğini belirtti.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, doların yeniden yükselmesi gibi sebepler yüzünden sıvı yağ fiyatlarına zam bekleniyor. Migros ve A101 ayçiçek yağ fiyatlarını güncelledi. Ham ayçiçeği yağının tonu 1400 dolardan 2 bin doların üzerine çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak bazı temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Türkiye’nin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin üretici fiyatlarını endeksini açıkladı. Buna göre, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 105,01, aylık yüzde 7,22 arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemdeki ayçiçek yağı tartışmaları üzerine de konuştu. Erdoğan, "Bizim ayçiçeği zeytinyağı, böyle bir sorunumuz yok. Bunu muhalefet ülkemizi darda göstermek adına bu kampanyayı yürütüyor" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, ayçiçek yağı stokları tartışması hakkında "Dünyada gıda tedarik zinciri ile ilgili sıkıntılı dönemdeyiz. Zaman zaman sıkıntılar olabilir." dedi.

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, "2-3 günde bir ürünün stoku bitmez. Ürün zaten 1 aydır rafta duruyor. Bunun adı stokçuluktur. Hafta sonu vurgun yaptılar. 15-20 gün sonra yağ fiyatları düşecek." dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Bakan Nebati: Yıl genelinde enflasyon yüksek seyredecek

Tıklayın-TÜİK, enflasyon oranını açıkladı; Yıllık enflasyon yüzde 50'yi aştı

Tıklayın- Akaryakıta bir ayda 7 ayrı zam!

Tıklayın- Ayçiçek yağı fiyatları uçtu! Bazı marketler stoklamaya başladı

Tıklayın-Tarım Bakanı’ndan ‘ayçiçek yağı’ açıklaması: Endişe edilecek bir durum yok

Tıklayın- İstanbul'un enflasyonu yüzde 55'i aştı

Tıklayın-Erdoğan'dan 'ayçiçek yağı' açıklaması: "Bizim böyle bir sorunumuz yok"

Tıklayın-AKP'den 'ayçiçek yağı' açıklaması: Sıkıntılı dönemdeyiz

Ayçiçek yağında fiyatların düşeceği tarih açıklandı

8 MART VE NEWROZ KUTLAMALARI

İstanbul’da kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 2003 yılından bu yana düzenledikleri Feminist Gece Yürüyüşü’nün 20’ncisine “Feminist bir dünya kurmadan bitmeyecek bu isyan” sloganıyla hazırlandı. Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ve geleneksel bir hale gelen yürüyüş öncesi İstanbul Valiliği yaptığı açıklamayla ilçede toplantı, yürüyüş ve açıklamaların yasaklandığını duyurdu. Valiliğin açıklamasına sanal medya hesabından yaptıkları açıklamayla cevap veren kadınlar, “Her yıl tüm engellere rağmen 8 Mart’ta haklarımıza, hayatlarımıza, var oluşumuza, eşitliğe, emeğimize sahip çıkmak için feminist gece yürüyüşündeyiz. 19 yıldır yürüdük, 20. yılda da yürüyeceğiz” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kadına yönelik şiddete ilişkin "Sadece hukuka ve devlete görev yüklemek bu konuda tam manasıyla sonuç vermeyebilir." dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), bu yıl ki Newroz kutlamalarının startını vermek üzere Diyarbakır’da toplandı.

“Dem dema serkeftinê ye (Şimdi Kazanma Zamanı)” şiarıyla 72 ayrı merkezde kutlanacak olan Newroz’un startı, açıklanan deklarasyonla verildi.

Bu yıl Newroz için kitlesel kutlamalar ilk olarak 19 Mart’ta Şırnak, Tunceli, Iğdır ve Mersin'de başlayacak. 20 Mart’ta Van ve İstanbul ile devam edecek Newroz’un finali ise 21 Mart’ta Diyarbakır’da kutladı.

Hacettepe Üniversitesi’nde Newroz kutlaması yapmak isteyen öğrencilere, ellerinde döner bıçağı bulunan bir grup saldırdı. ‘Ankara Özgür Öğrenci İnisiyatifi’ adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Polis ve ÖGB’nin abluka altına aldığı arkadaşlarımıza çeteler döner bıçaklarıyla saldırıyor” denildi.

Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılan Newroz kutlamaları ise engellemelerle başladı. On binlerce kişi alana alınmadı. Polislerin gaz, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahalesi sonucu bazı kişiler yaralandı ya da fenalık geçirdi. Ayrıca 150'si çocuk en az 333 kişi Newroz kutlamaları sonrası gözaltına alındı.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Kadınlar talepleri için birçok kentte eylemde: "Biz buradayız, her yerdeyiz"

Tıklayın- Şentop'tan 'kadına şiddet' açıklaması: Sadece devlete görev yüklemek sonuç vermeyebilir

Tıklayın- 2022 Newrozu'nun startı verildi: Savaş siyasetine karşı barış barikatını örmeye çağırıyoruz

Tıklayın-Tekirdağ Newroz tertip komitesinde yer alanların hepsine gözaltı kararı

Tıklayın- Hacettepe'deki Newroz kutlamalarına ırkçı saldırı!

ERDOĞAN DOKTORLARI HEDEF ALDI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde az maaş aldıkları doğrultusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma koşulları nedeniyle yurt dışına gitme planlarına ilişkin "Gidiyorsa gitsinler" şeklindeki çıkışına gönderme yaparak, doktorlara "Tüm sağlık emekçilerine kocaman, sıcacık selamlar. Siz gitmeyin, gitmesi gerekenleri hep birlikte, sandıkta gönderelim." çağrısında bulundu.

Tarkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef aldığı doktorlara destek verdiği paylaşımında, “Hekimler bu ülkenin başının tacıdır. Değerleri bilinmelidir. Tüm kalbimle hekimlerin yanındayım” dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın-Erdoğan'ın başlattığı 'doktor' tartışmasına Demirtaş da katıldı: Doktorların yerine TÜGVA'cılar atansın

Tıklayın-Tarkan’dan Erdoğan'ın hedef aldığı doktorlara destek: Onları kaçırmak büyük kayıp ve yanlış olur

Tıklayın- 2022 Newroz programı belli oldu: "Şimdi kazanma zamanı"

BEKİR PAKDEMİRLİ GÖREVDEN ALINDI

Akdeniz, Ege ve Dersim'de çıkan orman yangınlarında yetersiz müdahale etmesiyle eleştirilen ve istifası istenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "görevden affını" talep etti. Erdoğan'ın kararıyla Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi getirildi.

 Pakdemirli'nin 'görevden affı' talebinin kabul edilmesinin ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda "FETÖ" operasyonu yapıldı. 7’si aktif görevde, 9 bürokrat ile özel sektörde çalışan 1 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıkayın- Bekir Pakdemirli de görevden af talebinde bulundu

Tıkayın- Pakdemirli'nin ardından Tarım Bakanlığı'na 'FETÖ' operasyonu: 9’u bürokrat 10 gözaltı

Şubat ayında ise şu gelişmeler yaşandı:

İŞÇİ EYLEMLERİ

24 Ocak'ta Trendyol Express kuryelerinin şirketin yüzde 11 oranındaki ücret zammını protesto etmesiyle başlayan eylemler kısa süre sonra Migros Depo, HepsiJet, Scotty, Aras Kargo, Sürat Kargo, Yurtiçi Kargo, Yemeksepeti ve Banabi firmalarına sıçradı.

Yurtiçi Kargo çalışanları kendilerine yapılan yüzde 17 zammı düşük bulduklarını açıklayarak, yüzde 40 zam talep etti.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, emek mücadelesindeki kuryelerle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yemeksepeti önünde toplanan kuryelerin bir fotoğrafını paylaşan Demirtaş şunları yazdı: "Alın terinin hakkı için direnen tüm emekçilere selam olsun. Direnirken ne kadar da güzelsiniz. Bu düzeni siz değiştireceksiniz. Umut sizdedir, umut direniştedir."

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Migros Depo işçileri, yüzde 8'lik ücret zammına karşı iş bıraktı

Tıklayın: Yurtiçi Kargo çalışanları da eylem başlattı: Yüzde 40 zam talebi

Tıklayın: Demirtaş'tan iş bırakan kuryelere destek: Direnirken ne kadar da güzelsiniz

İMAMOĞLU’NUN  AKŞAM YEMEĞİ TARTIŞMALARI

İstanbul’da yoğun kar yağışının etkili olduğu geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi ile balıkçıya gittiği için birçok kesim tarafından eleştirildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki karla mücadeleyle ilişkin bir gencin kendisine sorduğu “Kar fırtınası yaşandığı gün balıkçıya giden bir AK Parti’li belediye başkanı olsaydı, sizin tepkiniz ne olurdu?” sorusunu yanıtladı. Erdoğan gence “Şunu çok rahat, gönül huzuru ile söyleyebilirim, bizim bu göreve getirdiğimiz arkadaşlar böyle bir zamanda kalkıp da bir balıkçı restoranına gidip orada kafayı bulmaz” yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Bahçeli, "Sel olunca denize kaçan, kar yağınca balık masasında keyif yapan sorumsuz ve duyarsız bir 'kağıt kaplana' İstanbul ve İstanbullu kardeşlerim asla müstehak değildir." dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Kılıçdaroğlu: Sadece dinlendiğimizi sanıyorduk, meğer izleniyormuşuz da

https://www.gazeteemek.net/gundem/kilicdaroglu-sadece-dinlendigimizi-saniyorduk-meger-izleniyormusuz-dam-h24846.html

Tıklayın- Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu'na: Görevinden affını iste

Tıklayın- Erdoğan, bir kez daha İmamoğlu’nu hedef aldı: Bizim göreve getirdiğimiz arkadaşlar balıkçıya gidip kafayı bulmaz

ELEKTİRİK ZAMMI TEPKİLERİ

Elektriğe yapılan fahiş zammın faturalara yansımaya başlaması  protesto edildi. Doğubayazıt, Yüksekova, Urfa, Mardin, Marmaris’ten sonra Diyarbakır’ın Silvan  ve ülkenin diğer kentlerinde de zamlar protesto edildi.

Ağrı Doğubeyazıt'ta elektrik zamlarına karşı yapılan eylemin ardından AKP Doğubeyazıt İlçe Başkanı istifa etti.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, vatandaşların fahiş zamların altında ezildiği bu günlerde, doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili soruyu "zorunlu ve kaçınılmazdı" sözleriyle yanıtladı.

Tıklayın-Birçok ilde halk artan elektrik ve zamlara karşı eylem yaptı

Editör: TE Bilişim