Gazete Emek- Yargıtay'da 4 yıl 11 aylık cezası onanan Canan Kaftancıoğlu bugün saat 11.30’da İstanbul Adliyesi’ne giderek infaz başvurusu yaptı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, buradaki işlemleri biten Canan Kaftancıoğlu'nun infaz işlemleri için Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldüğü belirtildi. Son olarak, Canan Kaftancıoğlu'nun infaz işlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıktığı belirtildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığı ve bu yapıların TÜRGEV ve Ensar olduğu yönündeki sözlerine açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, Bilal ve Esra Albayrak’ın adını verdi.

SADAT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da CHP milletvekilleri ile birlikte gayrınizami harp eğitimi veren  SADAT'a gitmesinin ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni açıklamalarda bulundu. "SADAT bir paramiliter kurum" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Yani işleri suikastçı, provokatör ve terörist yetiştirmek. Erdoğan kaçakları da ülkeye bu kafayla soktu. Başka ülkelerin camilerinde bu paramiliter kafayla namaz kılacaktı, ne oldu? 8 milyon sığınmacı Türkiye’nin cenaze namazını kılmaya çalışıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, SADAT binası önünde yaptığı açıklamada "Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar" demişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "SADAT'la alakam yok" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, SADAT'ın 15 Temmuz öncesi askeri birliklerin siviller tarafından ele geçirilmesiyle ilgili çalışma yaptığını açıkladı. Özdağ, Adnan Tanrıverdi'nin "Bunu öğrenince engellemeye dönük tatbikat yapılmış" dediğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SADAT'ın Tokat ve Konya'daki kamplarından fotoğraflar gördüğünü belirtti. Akşener, “Kemal Bey’in ortaya koyduğu endişe, bizzat kapısına gidişini ciddiye almak lazım” dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- “SADAT ile alakam yok” diyen Erdoğan’a Kılıçdaroğlu fotoğraf ile cevap verdi

Tıklayın- Kemal Kılıçdaroğlu: SADAT'la ilgili bir dosya geldi

Tıklayın- Ümit Özdağ: "SADAT askeri birlikleri ele geçirme çalışması yapmış"

Tıklayın- Kılıçdaroğlu, SADAT'a gitti: "Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray'dır"

Tıklayın- Kılıçdaroğlu'ndan 'SADAT' açıklaması: "Devlet içinde rahatsız birimler var"

Tıklayın- Meral Akşener: SADAT'ın kamp fotoğraflarını gördüm

KONSER VE KÜRTÇE OYUN YASAKLARI

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, konser yasaklarına ilişkin, "Ahlaklı Konser! Yeni yeni işler, hayırlı işler. Yine ortaçağdan güzel bir orta geldi." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Tatvan Kaymakamlığı, 31 Mayıs’ta Tiyatro Mencel tarafından sahnelenmesi beklenen “Hay Lo Dîsa Tevlîhev Bû“adlı tiyatro oyununu iptal etti.

Konser yasaklarına karşı ortak açıklama yapan 57 barodan yapılan açıklamada, "Sanatı ve sanatçıyı susturmak demek, toplumu nefessiz bırakmak demektir" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde alınan bazı konser yasağı ve iptal kararlarına ilişkin "Şimdi son günlerde 'İşte sanatçılara engel konuluyor.' Bu olan olaylar benim dışımda bir kere" dedi.

Daha önce Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında sanatçı Melek Mosso'nun 3 Haziran'da bir konser vereceği duyurulmuştu. Ancak Isparta Belediyesi tarafından duyurusu yapılan konser için Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya, Melek Mosso konseri için, 'Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?' demişti. Seda Sayan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Uluslararası Isparta Gül Festivali'nde 3 Haziran akşamı sahne alacağını duyurdu.

Kürt şarkıcı Mem Ararat’ın Bursa konseri Bursa Valiliği tarafından “kamu güvenliği” nedeni ile iptal edildi.

20 Mayıs'ta Derince Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek konseri iptal edilen sanatçı Aynur Doğan, 28 Mayıs'ta İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda dinleyicilerle buluşacak.

Güven Müzik Prodüksiyon, 11 Haziran'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak Mikail Aslan ve Apolas Lermi konserinin iptal edildiğini duyurdu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın sosyal medyada hedef göstermesinin ardından, sanatçı Apolas Lermi'nin konserinin iptaline edilmesi dikkat çekti.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Cem Yılmaz’dan konser yasağı tepkisi: Orta Çağ’dan güzel bir orta geldi

Tıklayın- AKP’li belediye Aynur Doğan’ın konserini iptal etti; "Uygun değil"

Tıklayın- Konseri iptal edilen Melek Mosso’nun yerine Seda Sayan konser verecek

Tıklayın- Bitlis'te Kürtçe tiyatro oyunu yasaklandı

Tıklayın- Mikail Aslan ve Apolas Lermi'ye konser yasağı

Tıklayın-57 barodan konser yasaklarına ilişkin ortak açıklama: "Sanattan korkmayın, sanat özgürleştirir"

Tıklayın- Bakan Soylu: Kimse Kürtçe şarkı söylüyor, sanatını icra ediyor diye engelleniyor değil bu ülkede

Tıklayın-Yeni Refah Partisi hedef almıştı: Melek Mosso’nun da konseri iptal edildi

Tıklayın-Mem Ararat’ın konseri ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle iptal edildi

Tıklayın- Fazıl Say'dan Aynur Doğan çıkışı: "Türkiye’de her muhalif görüşlü insana terörist denmesine fazlasıyla alıştık"

KILIÇDAROĞLU VAN’DA

CHP’nin üç gün sürecek kampı Van’da başladı. CHP'nin basın toplantısı düzenleneceği otelin önüne gece saatlerinde AKP bayrakları asıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi mahallesinde elektrikleri kesik inşaat işçisi Mustafa Atalay’ın eşi Hazal Atalay’ı evlerinde ziyaret etti.

Evin bahçesindeki kadınlarla selamlaşan Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından “Bu memlekette ‘açlık yok’ diyenler gelip görsünler. Sarayda açlık yok, ben bunu gayet iyi biliyorum zaten, sarayda herkesin bir eli yağda bir eli balda. Gel kardeşim sen Türkiye’nin gerçeğiyle karşılaşmak istiyorsan önce gel, bu insanlarla otur bakayım, bu evlere bir gir bakayım, bu insanlarla bir konuş bakayım, çocukları bir kucağına al bakayım, bu çocukların derdi ne bir dinle bakayım. Oturuyorsun, hayattan kopmuşsun, gerçeklikten kopmuşsun” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Van'da Selahattin Demirtaş çok seviliyor. Onlara da söyledim Demirtaş'ın Kavala'nın hakkını savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Van'da esnafı ziyaret etti, insanlarla sohbet etti. Ziyaret esnasında bir Vanlı, HDP'nin cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hatırlattı. Vanlı vatandaş, Yavaş'a, "Sizi çok seviyoruz başkanım. Bizi bu dertten kurtarın. Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz" demesi üzerine Mansur Yavaş, “İnşallah” cevabını verdi.

CHP’li belediye başkanlarının Van’da toplandığını hatırlatan Önder, Kürt meselesi ve kayyım sorularına verilen yanıtları eleştirerek, “Belediyeler Van’da toplantıdalar. Hepsinin iyi niyetinden şüphem yok. Kayyımlar, Kürt meselesinde sorular soruluyor. ‘Onlar bizim zenginliklerimiz’, diyor. Kendisini anapara, Kürdü de faiz gören anlayış. ‘Onlar bizim zenginliğimiz’ diyor. Kötü niyetle söylemiyor. İyi bir şey söylediğini zannediyor. Zenginlik ne demek? Eşitlik ya, fazlasını talep eden yok. Ona yapılan sana da yapılacak idrakine gelin, gerisi kolay. Bütün başkanlıklar sizin olsun insanca yaşamak bize yeter. Onun için dava sürecini etkileyecek şey, toplumsal muhalefet. Tutumdan bahsetmiyorum, idraktan bahsediyorum” dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- CHP, ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’nı Van’da başlattı; Seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son vereceğiz"

Tıklayın-Kılıçdaroğlu, 248 başkanla Van'da kampa girmeye hazırlanıyor; Detaylar belli oldu

Tıklayın- Kılıçdaroğlu: Selahattin beyin çok sevildiğini gördüm

Tıklayın- Kılıçdaroğlu'dan, Van'da iki yıldır elektriksiz yaşayan aileye ziyaret: Söylediklerimiz ağır geliyor ona

Tıklayın- Vanlılar’dan Mansur Yavaş’a Selahattin Demirtaş sorusu

Tıklayın- HDP'li Önder'den CHP eşleştirisi: "Kürtleri faiz olarak gören anlayış değişmedikçe hiçbir şey değişmez"

CANAN KAFTANCIOĞLU

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü. CHP’liler kararın duyulmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla partinin il binasında toplandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, infaz başvurusu için İstanbul Adliyesi'ne gitti, "Bugün Gezi'nin yıldönümü, hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum" dedi. Ajansın haberine göre, Kaftancıoğlu adliyedeki infaz işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Buradaki işlemleri son bulan Kaftancıoğlu’nun, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılacağı belirtildi.

EMEP, EHP, HALKEVLERİ, HDP, SMF, TİP ve TÖP, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'na kararına ilişkin yaptığı ortak açıklada, "Ülkemize yaraşır bir demokrasiyi inşa etmek için mücadele edeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Bahçeli, "CHP Genel Başkanı, bize açık açık söylemelidir. Türk Devleti'ne seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır? Sayın Kılıçdaroğlu, susma, saklanma, devlete seri katil demek namertliktir diyecek dirayeti göster. Yaparsan eyvallah, yapmazsan bu ihanete, bu suça sen de ortak sayılırsın. Şerefsiz bühtanın sen de faili olmaktan kurtulamazsın" diye konuştu.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- Canan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi’ne gönderildi

Tıklayın- 7 partiden ortak Canan Kaftancıoğlu açıklaması: Asla kabul etmiyoruz

Tıklayın- Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Canan Kaftancıoğlu ve Aynur Doğan tepkisi

Tıklayın-Kılıçdaroğlu’dan tüm milletvekillerine çağrı: İstanbul’a doğru hemen yola çıkın

“KAÇIŞ PLANININ ANATOMİSİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığı ve bu yapıların TÜRGEV ve Ensar olduğu yönündeki sözlerine açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, Bilal ve Esra Albayrak’ın adını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ise, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır" açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın vakıflar aracılığıyla ABD’ye para aktarıldığına dair iddialarından dolayı tazminat davası açtığı Kılıçdaroğlu, bu sefer isim vererek “Bu vakıflar üzerinden paraları transfer ettiren, oğlun Bilal Erdoğan. Parayı alan tarafta ise kızın Esra Albayrak var. Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine. TURKEN paravan bir vakıftır, amacı ABD’ye servet ve insan transferidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' iddialarına yanıt verdi. Erdoğan, "Ana muhalefet liderinin bürokratları açıkça tehdit ettiğini gördük. Bir Cumhurbaşkanının ailesini hedef alarak böyle bir süreci yönetmek akıl karı değildir" dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın-Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'kaçış planı iddiası: "Herkesin zaten artık bildiğini buradan da söyleyeyim"

Tıklayın- Kılıçdaroğlu,'kaçış planının anatomisi'ni anlattı

Tıklayın- Erdoğan'ın avukatı: Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvuracağız

Tıklayın-Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' açıklamalarına yanıt: "Böyle bir kepazeliğe izin veremeyiz"

İMAMOĞLU’NUN TARTIŞMALI KARADENİZ ZİYARETİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Akif Beki, Özlem Gürses'in de olduğu gazetecilerle çekilen Karadeniz gezisi fotoğrafı hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turuna davet ettiği bazı yazarlar üzerinden gelen eleştirilere yanıt verirken söylediği, “Yarın örneğin Abdülkadir Selvi'yi davet etmek istiyorum" sözleri üzerine Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bir yazı yazdı. Selvi, İmamoğlu’nun ismini örnek vermesiyle ilgili, “Samimi olarak söyleyeyim. Gereksiz bir tartışmaya malzeme yapılmak istendiğimi hissettim” dedi.

Nagehan Alçı, Karadeniz daveti nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirenler için "Bir fotoğraf üzerinden İmamoğlu'na saldıranlar, Erdoğan'a faydalı olacak bir buhran geçiriyor." dedi.

Konuya ilişkin haberlerimiz şu şekilde;

Tıklayın- İBB Sözcüsü Ongun'dan fotoğraf eleştirilerine yanıt: "Nagehan Alçı o bölgede seviliyor"

Tıklayın- Abdulkadir Selvi’den İmamoğlu’nun davetine yanıt: "Normalde giderdim ama böyle yaptığı için gitmem"


Tıklayın- Nagehan Alçı'dan fotoğraf eleştirilerine yanıt: İmamoğlu'na saldıranlar devletin hizmetkârları

Tıklayın- Ertuğrul Özkök, İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine ilişkin iddiaları yazdı: VIP dedikleri kuru fasulye masası

Editör: TE Bilişim