Gazete Emek- Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın İrtibat Merkezi, bugün DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi'nin ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Irak İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Jennifer Gavito, Birleşmiş Milletler (BM) Irak ve Suriye dosyası sorumlusu Zahra Bell ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kuzey ve Doğu Suriye temsilcisi Matthew Pearl’in yer aldığı heyetle görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.  

Görüşmede ABD heyetinin Kuzey ve Doğu Suriye ile ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon arasındaki iş birliğinin devam ettiğine işaret etti. Sinaa Cezaevi’ndeki olayların ardından IŞİD’e karşı mücadeleye ilişkin görüşlerini paylaştı. Cezaevini yeniden kontrol altına alan ve IŞİD’in planlarını engelleyen DSG’nin çalışma ve fedakarlığı taktir edildiği kaydedildi.

 

"İKİ TARAF IŞİD’İN BÖLGE İÇİN TEHLİKE OLUŞTURDUĞU KONUSUNDA HEMFİKİR"

DSG’nin resmi hesabından paylaşılan habere göre de, iki taraf da halen IŞİD'in bölge için tehlike oluşturduğu konusunda hemfikir. Kuzey ve Doğu Suriye’nin kalkınması ve bölgenin güvenliğini sağlamak için çeşitli alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

 

DSG Basın İrtibat Merkezi, ABD heyetinin Suriye’deki Kürt taraflar arasında devam eden diyalogun önemine vurgu yaptığı da açıklandı.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim