Gazete Emek- IŞİD'e karşı operasyonlarda ABD ile birlikte hareket eden Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilisi Polat Can tarafından Twitter mesajlarında, Bağdadi'nin Rojavalı Kürt bir casus tarafından takibe alındığını aktardı.

İstihbarat çalışmalarının CIA ile irtibat halinde yürütüldüğünü aktaran Can, Demokratik Suriye Güçleri casusunun Bağdadi'ye ait bir iç çamaşırı ele geçirmeyi başardığını ve bu iç çamaşırı üzerinde yapılan DNA testlerinin takibe alınan kişinin Bağdadi olduğunu kanıtladığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri Can yetkilisi Twitter mesajlarında, "15 Mayıs'tan bu yana CIA ile birlikte çalışarak Bağdadi'nin izini sürüyorduk. Saklandığı yeri çok sık değiştiriyordu. Bağdadi'ye İdlib'de ulaşmayı başaran kaynağımız, Bağdadi'ye ait bir iç çamaşırını geri getirdi ve yapılan DNA testleri söz konusu kişinin yüzde 100 Bağdadi olduğunu kanıtladı" dedi.

ABD'de yayın yapan NBC televizyonuna bir mülakat veren Demokratik Suriye Güçleri komutanı General Mazlum Mazlum Kobane de benzer açıklamalarda bulundu. Kobani röportajda, Demokratik Suriye Güçleri istihbarat birimlerinin Bağdadi'nin en yakın çevresine sızmayı başarmış olan bir casusunun bulunduğunu anlattı ve Türkiye sınırına 5 kilometre uzaklıktaki Barişa köyünde Bağdadi'nin saklandığı yerleşkenin planını oda oda anlattığını söyledi.

Mazlum Kobani, güvenlik danışmanı olarak Bağdadi'nin yanında tuttuğu Demokratik Suriye Güçleri casusunun, yaz aylarında IŞİD liderine ait bir kullanılmış iç çamaşırını yetkililere ulaştırdığını, daha sonra ise Bağdadi'nin kan örneğini almayı başardığını belirtti.

Editör: TE Bilişim