Gazete Emek- Meclis’te “Adalet Nöbeti”ni sürdüren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde uyuduğu odadan lavaboya gittiği sırada Meclis’e gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Üzerinde eşofmanları olan Gergerlioğlu, lavabodan zorla çıkarılarak götürüldü.

NAMAZ KILMASINA İZİN VERİLMEDİ

 

Kıyafetlerini giymesine izin verilmeyerek lavabodan zorla çıkarılarak gözaltına alınan Gergerlioğlu’nun namaz kılmasına da engel oldular. Koridorda zorla götürülürken merdivenlerde düşme tehlikesi geçiren Gergerlioğlu’nun o sırada ayağındaki terlik çıktı.

YÜZLERCE POLİS

Yüzlerce polisin geldiği Meclis’ten zorla çıkarılarak gözaltına alınan Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasının nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi.

MECLİS’TE OLMASI SUÇ!

Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düştüğü 17 Mart tarihinden itibaren Meclis’te “Adalet Nöbeti” tutması soruşturmaya gerekçe yapıldı. Soruşturmada, "Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmemesi, hala milletvekili gibi davranması, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yapması, canlı yayınlar yapması, kamu binasında hakkı olmadan durması" suç unsurları olarak gösterildi.

PERSONEL ODAYA KİLİTLENDİ

Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldüğü sırada Genel Kurul’dan HDP grubuyla birlikte çıktığı sırada “Bijî Serok Apo” sloganı attıkları iddia edildi. Gergerlioğlu’nun hakkında açılan yeni soruşturma kapsamında emniyete götürüldü. Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasıyla HDP’li milletvekilleri de emniyete gitti.

Gergerlioğlu bu suç iddialarının olduğu soruşturma kapsamında gözaltına alınmadan önce polis tüm personelleri odaya kilitledi.

 

BAHÇELİ ‘ACİL’ DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sosyal medya hesabından Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu hedef göstermişti. Bahçeli, şu ifadeleri kullanmıştı: “Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergerlioğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir.”

GERGERLİOĞLU, İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRALKILDI

Gergerlioğlu, 17 Mart tarihinde hakkında kesinleşmiş yargı kararının okunması sonucu milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis’te başlattığı oturma eylemi nedeniyle gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında, "Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmemesi, hala milletvekili gibi davranması, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yapması, canlı yayınlar yapması, kamu binasında hakkı olmadan durması" suç unsurları olarak gösterildi. Soruşturmada, aynı gün Gergerlioğlu ile birlikte HDP grubunun Genel Kurul’dan çıktıkları sırada “Bijî Serok Apo” sloganları attıkları iddia edildi.

“Propaganda yaptığı” iddia edilerek Meclis'te sabah saat 06.45'te gözaltına alınan Gergerlioğlu, 6 saat süren ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

ZOR TUTANAKLARA GEÇİRİLMEDİ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Meclis’te yürüttüğü “Adalet Nöbeti” gerekçe gösterilerek gözaltına alınarak Kavaklıdere Polis Karakolu’na götürülen Gergerlioğlu’nun ifadesinde, polislerce zor kullanılarak gözaltına alındığı yönündeki beyanları tutanağa geçilmedi. 

Daha sonra isterse şikayette bulanabileceği iletilen Gergerlioğlu’nun avukatları, yazılı olarak bu duruma şerh düştü. Gergerlioğlu’nun karakoldaki bekleyişi sürüyor.

Gergerlioğlu ifade verirken, HDP milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz, Erol Katırcıoğlu ve Filiz Kerestecioğlu da karakolun önünde bekledi.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim