Gazete Emek- AKP iktidarı dönemin kamu kurumlarından milyarlarca liralık ihale alan Mehmet Cengiz, "Sizin ya da görevlendirdiğini birisinin hükümet adına Sedat Peker ile görüştüğü iddiası doğru mu?" sorusuna, "Sedat Peker ile uzun yıllardır herhangi bir görüşmem olmadı" yanıtını verdi. 

Pehlivan, Cumhuriyet'te yayımlanan bugünkü yazısında, suç örgütü lideri Sedat Peker ile Mehmet Cengiz'in akraba olduğunu söyledi. Pehlivan yazısında, "Hem Peker hem de Cengiz, Rize’nin Kalkandere ilçesindeki Yamakoğlu sülalesindendi. İki isim de dede tarafından akrabaydı. Kanun çıkınca, bir aile Peker diğer aile ise Cengiz soyadını almıştı" dedi.

MEHMET CENGİZ'DEN YALANLAMA 

Pehlivan yazısında, "Mehmet Cengiz, hükümet ile Sedat Peker arasında arabulucu olarak görev yapıyor. Hatta ve hatta Cengiz, videoları sonrası Peker ile görüşmeye Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti!" şeklindeki iddiayı aktardı. 

Cengiz'e "Videolarından dolayı sizin ya da görevlendirdiğiniz birinin hükümet adına Sedat Peker ile görüştüğü iddiası doğru mu?" sorusunu yönelttiğini belirten Pehlivan, "Sedat Peker ile uzun yıllardır herhangi bir görüşmem olmadığı gibi yayımladığı videolarla ilgili doğrudan ya da dolaylı bir irtibatım ve talebim de olmamıştır" yanıtını aldığını aktardı.

"CENGİZ BU KONUYLA İLGİLİ BİZİM YANIMIZA GELMEDİ" 

Pehlivan'ın aynı soruyu yönelttiği Peker cephesi ise şu karşılığı verdi: 

"Mehmet Cengiz bu konuyla ilgili bizim yanımıza gelmedi. Bizden ricacı olmadı. Fakat ona yakın diğer akrabalarımız / arkadaşlarımız ‘Peker’in bu yaptıkları ülkeye zarar veriyor, n’olur durdursun’ diye ricada bulundular. Peker de onlara hakaret etti. Bu konuyu da Rizeliler, akrabalarımız ve bize yakın herkes bilir."

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim