Gazete Emek-  Mehmet Metiner, yazısında ilk olarak “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin” açıklaması yapan HDP’ye tepki gösterdi.

Bütün tarihi belgelerde “Ruslarla iş birliği yapan Hınçak ve Taşnaksutyun terör örgütlerine mensup çeteciler en fazla masum Kürt köylülerini öldürmüşlerdir” şeklinde bir bilgi olduğu görüşünü dile getiren Metiner, şunları yazdı:

Doğu Anadolu’nun her bir toprağı buna tanıktır. HDP’nin o ihanetçi yöneticileri atalarına sormuş olsalardı Ermeni çetecilerin hunharca nasıl katliam yaptıklarını anlatırlardı kendilerine. Hoş, anlatsalardı ne fayda! Efendilerinin dediklerini demeye devam ederlerdi.

HDP’nin o kuklaları başka tarihçilerin anlatımlarını dikkate almazlar bilirim. O yüzden kendilerine sadece ABD’li general Harbord’un tarihi raporundan kısa bir tespiti hatırlatmakla yetineyim: “Ermeniler Kürtleri bile zalimce katletmişlerdir. (…) Ermeni çeteciler Rus Bolşevikleriyle birlik olarak en zalim şartlar altında çok sayıda Kürt’ü katletmiştir.”

Şimdi HDP kalkıp masum sivil Kürtleri zalimce katleden Ermeni çetecileri savunuyor. Bir de utanmadan-arlanmadan kalkıp “Kürt halkının siyasi temsilcisi” olduğunu söylüyor. Ne ilginçtir, kendini milliyetçi-ülkücü diye tanımlayan İYİ Parti Başkanı Meral Akşener de HDP için öyle demişti.

“Ha, yeri gelmişten hatırlatmak lazım” diyen Yeni Şafak yazarı, yazısının “Ermeni vatandaşlarımızın acısı bizim de acımızdır” başlıklı kısmında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

O dönemde elbette masum Ermeni vatandaşlarımız da katledilmişlerdir. “Tehcir” esnasında yaşanan bu insanlık dramları karşısında hepimizin yüreği buruktur. Elbette Ermeni vatandaşlarımızın acıları da bizim acımızdır.

O, her anlamda büyük acının müsebbipleri olarak Kürt aşiret reislerinin nasıl suçlandıklarını HDP’li o kukla yöneticiler elbette bilirler.

Dolayısıyla Ruslarla iş birliği edip kendi devletlerine ihanet eden Ermeni çetecilerin yol açtığı “büyük felâket”in asıl sorumluları o Ermeni terör örgütlerinin ve onlarla işbirliği içine giren içimizdeki hain Ermenilerin bizatihi kendisidir.

Topyekûn Ermeni halkına yönelik bir kini elbette insanlık suçu olarak görür ve lanetleriz. Lakin bu gerçekliğin de bilinmesi gerekiyor.

Kaynak: Milli Gazete 

Editör: TE Bilişim