Gazete Emek-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifalarını istemelerinin ardından İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise istifa etmekte diretti. Gökçek, bu akşam katıldığı bir toplantıda veda gibi bir konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği söylenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı programda aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu bir grup ile Ankara'da bir otelde vedalaştığı, masalarda veda konuşmaları yapıldığı bildirildi.

Ankara’nın başkent oluşunun 94. yıldönümü nedeniyle, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde özel program düzenlendi.

 
VEDA GİBİ KONUŞMA

Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı programda, son günlerde hakkında istifa iddiaları konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de “Eski Ankara, Yeni Ankara” isimli bir sunum yaptı.

Sunumun sonunda dikkat çekici ifadeler kullanan Gökçek, “Bu hizmetleri gerçekleştirdik, bu hizmetleri gerçekleştirirken özellikle Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma ve hükümetime teşekkürlerimi, şükranlarımı bir kez daha sunuyorum. Herşey imkan demektir, verilen imkanlarla bunları yaptık. Ankara çok daha güzellerine layıktır. Bundan sonraki yıllarda çok daha güzel şeyler de yapılacaktır” dedi.

YERİNE KİM GEÇECEK?


Gökçek'in yerine geçecek isim olarak ise Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın konuşulduğu bildirildi.

YARKADAŞ: GECE UZUN OLACAK

CHP'li vekil Barış Yarkadaş ise Twitter hesabından Gökçek'le ilgili ortaya atılan iddiaları kuvvetlendiren bir açıklama yaptı. Yarkadaş, ''Melih Gökçek, bu gece herkesin beklediği kararı birlikte çalıştığı personeline açıklayabilir... Gece uzun olacak...'' paylaşımında bulundu.


Öte yandan Odatv’nin AKP kulislerine dayandırdığı iddiaya göre, Gökçek görevi bırakmak için Erdoğan’dan bugün yapılan Kanal Ankara ihalesinin tamamlanmasına kadar süre istedi.

Bugün gerçekleştirilen ihaleyi 89 milyon lirayla İncekaya İnşaat ve Enam İnşaat Ortaklığı kazandı.

İhalenin sonuçlanmasının ardından Melih Gökçek’in de belediye başkanlığını önümüzdeki hafta başında bırakacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim