Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kurmaylarıyla bir araya geldiği başkanlık divanı toplantısında, geçtiğimiz pazar günü yapılan 6’lı masa toplantısının ardından yapılan “ortak aday” açıklamasını değerlendirdi.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre; ana gündem maddesinde 6’lı masanın son toplantısı olan başkanlık divanı toplantısında, bildiri metnindeki 'ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarma' konusundaki kararlılığı belirten maddeye dikkat çekildi.

“ADAYLIĞIM TARTIŞMAYA KAPALI"

Maddenin, çoklu aday tartışmalarına son vermesi açısından da önemli olduğu belirtildi. Akşener, buluşmayı kurmaylarına anlatırken kendisinin adaylığının 'yazılıp çizildiğine' dikkat çekerek “Adaylığım tartışmaya kapalı. Böyle bir şey (adaylığım) söz konusu değil. Ben aday değilim, olmayacağım” ifadelerini kullandı. Akşener, “Başbakanlık” sözlerini yineleyerek “Birinci parti olursak başbakanım” dedi.

Toplantıda ayrıca seçimin erken mi zamanında mı yapılacağı, seçim güvenliği, Akşener’in saha çalışmaları, il ve ilçe gezileri de gündeme geldi. Parlamenter sistemin temel ilkelerinin çalışıldığı komisyonların önemine işaret edilirken 6’lı masanın “ortak sorunlar ortak sorumluluk” misyonuna dikkat çekildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA İLİŞKİN KONUŞTU

Son dönemde artan altılı masanın cumhurbaşkanlığı adayı tartışmasına ilişkin konuşan Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında da konuştu. 

Akşener, ''Bu altı genel başkanın bulunduğu masanın cumhurbaşkanı seçmesini gerektiğini Kılıçdaroğlu söylüyor. Masanın seçeceği cumhurbaşkanı adayının nasıl biri olması gerektiğini de bir çok defa kamuoyu ile paylaştı. Ben İYİ Parti lideri olarak o özelliklerin hepsini doğru bulduğum için aynı fikirde olduğumu söyleyerek gezdim. Elbette aday olma konusunda bir problem yok, Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere'' ifadelerini kullandı.

Akşener ayrıca şöyle dedi:

''Ama henüz biz adaylığa dair hiçbir şey konuşmadık. İsimler bazında hiçbir şey konuşmadık sadece ilkeler bazında konuşuyoruz. Altı birbirinden farklı gelenekten gelen, altı birbirinden farklı değer setlerine sahip siyasi geleneğin genel başkanlarının bir araya gelip farklılıklarına saygı duymayı, müştereklerini çoğaltmayı ve öğrendiği ve uyguladığı bir masa orası.''


 

Editör: TE Bilişim