Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından iki genel başkan kameraların karşısına geçti ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Görüşmede, Türkiye'deki son gelişmelerin ve ittifak tartışmasının ele alındığı belirtildi. Görüşmenin ardından konuşan Akşener, ikisinin de partilerinin kuruluş aşamasında çok benzer zorluklar çektiklerini belirtti.

Babacan ortak basın toplantısında, "Heyetler eşlik etti görüşmeye. Türkiye her alanda zor dönemlerden geçiyor. Ülkemiz daha iyisine layık. Her alanda sorunlar gittikçe büyüyor, ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız. Nazik ziyareti için teşekkür ediyoruz" dedi. 

AKŞENER DAHA SONRA DAVUTOĞLU'NU ZİYARET EDECEK

Babacan, "Teşkilatlarını kurma aşamasında bir partiyiz. Memleket için politika üretmek, teşkilatlanmamıza odaklanmak istiyoruz" dedi.

Akşener, "Hayırlı olsun ziyareti yaptık. Gelecek hafta da Gelecek Partisi'ne ziyaret edeceğiz. Allah yardımcıları olsun, başarılar diledim. DEVA Partisi'nin kuruluşunda 'Nasıl karşılıyorsunuz?' sorusu geliyordu. Karşılıklı olarak partilerimizin kuruluş aşamasında yaşadıklarını paylaştık. Memleket meselelerini konuştuk. Değerleri görüşleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINA CEVAP

Akşener, "Biz hiçbir siyasi partinin başkanına parmak sallamadık. Benim bu konuda söylecek bir sözüm yok." yanıtını verdi. 

Babacan, "Yepyeni bir siyasi tarz ve üslup inşa ediyoruz O tarz bir üsluba yanıt vermeye çok olumlu bakmıyoruz" düşüncesini dile getirdi. 

Babacan, "Türkiye IMF’e kullandırmadı o sırada. Borç verildi mi verilmedi üzerinden çok içi boş bir tartışma yaşanıyor şu anda. Biz o zaman 5 milyar dolarlık bir kredi hazırladık ve isterlerse kullanabileceklerini söyledik. Ama kullanılmadı. Bu da o dönem Türkiye ekonomisinin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim