Gazete Emek- Mercedes-Benz şirketi yaptığı açıklamada, 2004-2015 yıllarında üretilen ML, GL ve R-Class serilerinde (SUV) "fren güçlendiricinin işlevinin" korozyondan etkilenebileceği belirtildi.

Şirket, potansiyel olarak etkilenen araçların sahipleriyle iletişime geçilerek, araçların hemen geri çağırmaya başlanacağını açıkladı. Sputnik'te yer alan habere göre, Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne (KBA) göre, Mercedes-Benz, 70 bini Almanya'da olmak üzere dünya çapında 993 bin 407 aracını geri çağıracak. KBA’dan yapılan açıklamada, Mercedes-Benz’in sözkonusu araçlarında korozyonun en kötü durumda, fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantının kesilmesine yol açabileceği belirtildi.

Son seçim anketi: 'Erdoğan kazanamaz' diyenler önde

'AYAK FRENİ ÇALIŞMAYABİLİR' 

Açıklamada, "Sonuç olarak, ayak freni çalışamaz duruma gelebilir" ifadesi kullanıldı.

Alman basınında yer alan haberlerde ise sözkonusu araçlarda yüksek korozyon durumunda özellikle güçlü veya sert bir frenlemenin fren servosunda mekanik hasara yol açmasının mümkün olabileceği, bu nedenle fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantının kopabileceği ve ayak freninin çalışmayabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim