Gazete Emek- Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı bölgede rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönünden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Van Gölü'nde ise doğu ve kuzeydoğudan 2-4 kuvvetinde esecek.

‘Bu yağışlı hava hemen hemen 5 gün ülkemizde kalacak’

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise sıcak havanın üzerine havaların soğuması ile gök gürültülü yağışların meydana geldiğini belirterek “Çok güzel bir gün geçiriyoruz. Gerekli yağışı ay başında aldık. 2 gündür güneşli günler geçiriyoruz. Her sıcak havanın üzerine soğuk hava geldiğinde genellikle gök gürültülü yağışlar meydana gelir. Yarın öğle saatlerinden itibaren Batı’dan ve Güney Ege’den Türkiye’ye yağışlı hava girecek. Bu yağışlı hava hemen hemen 5 gün ülkemizde kalacak.

‘Sıcaklıklar da mevsim normalinin altına düşmeye başlayacak’

Doğu’da kar yağışı olacak, Trakya’da yağış durabilecek ama genellikle bütün Türkiye yağışlı bir havaya giriyor. Sıcaklıklar da mevsim normalinin altına düşmeye başlayacak. Bugün İstanbul’da 17 derece ise sıcaklık Çarşamba günü bu 10 dereceye düşecek. Demek tüm Türkiye’de 5-6 derecelik bir sıcaklık düşüşü var.

Yağışlar kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerde Çarşamba’dan itibaren karla karışık yağmurlu, Doğu’da ise kar yağışı devam edecek. Sıcaklıklar Çarşamba’dan itibaren düşecek" dedi.

Kaynak: Sputnik 

Editör: TE Bilişim