Gazete Emek-  Polislerce gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 25. yılında, İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.
Kovid-19 salgını nedeniyle kısıtlı sayıda kişinin katıldığı anma etkinliğinde ilk sözü Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat aldı.
 
Anma etkinliğine Metin Göktepe’nin ailesi, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Cumartesi İnsanları, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Berkin Elvan'ın ailesi, CHP ve HDP milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı ve çok sayıda gazeteci katıldı.
 
"Metin Göktepe ölümsüzdür”, “Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor", "İnadına hepimiz birer Metin'iz", “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın”, “Metinler ölmez Evrensel susmaz” dövizleri ve Emek Partisi flamaları taşındı. Göktepe’nin mezarına Evrensel gazetesi ile birlikte karanfiller bırakıldı. Metin Göktepe'nin kardeşi Meryem Göktepe, pandemi nedeniyle anmaya katılamayan Fadime Göktepe'nin mesajını okudu.

Anmada konuşan Fatih Polat, "Basın özgürlüğü açısından tutunma noktası Metin bizim için. Çok sayıda gazeteci tutuklu. Ağır bir dönemden geçiyor Türkiye. Yeni açılan bir kanal bir ay yayın hayatı sürdüremiyor. Üç renkli bir şal nedeniyle, TELE1'e en ağırından ceza veriliyor. Mesleğimiz üzerinde ağır bir kuşatma var. Metin'in haberi takip etme konusunda kararlı duruşuna sahip çıkan çok güçlü bir damar var şimdi. Metin'in şahsında, halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğimizi söylüyorum." dedi.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim