Gazete Emek-  Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Lokumcu davasının 'güvenlik' gerekçesiyle nakledilmesini istedi. Ancak mahkemenin taşınıp taşınmayacağı nakil başvurusunun üzerinden bir aydan uzun süre geçmesine rağmen belirsizliğini koruyor. Metin Lokumcu’nun ailesi ve dostları tarafından bugün yayımlanan açıklamada, hem pandemi koşulları hem de hem de duruşmaya 3 gün kala belirsizliğin devam etmesi nedeniyle yaşanan hukuksuzluğun görünür olması için davanın ilk duruşmasına ‘katılmama’ çağrısı yapıldı.


Duruşmanın yapılıp yapılmayacağın ilişkin belirsizliğin davaya katılımı engellemek için yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, davanın görüleceği yer kesinleşmediğinde hiç başlamadan erteleneceğine vurgu yapıldı. Açıklamada, şunlara yer verildi: ‘’Hem salgın günlerinde olduğumuzu ülkenin değişik şehirlerinden gelecek aile büyüklerimizi ve tüm dostlarımızı düşünerek hem mahkemeye ilişkin bu belirsizlik sonlanmadan, o şehirden bu şehre o mahkemeden bu mahkemeye sürüklenmeye itirazımızın ve bu keyfiliğin/hukuksuzluğun görünür olması için duruşmaya gitmeme kararı aldık.’’


NE OLMUŞTU?

Devrimci öğretmen Metin Lokumcu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde, Hopa’ya geldiği sırada düzenlenen protestolara yönelik polis şiddeti sırasında hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu raporunda Lokumcu’nun maruz kaldığı biber gazının etkisi olduğu belirtilmişti. Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma 9 yılda tamamlanmış ve açılan davada sanıkların 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapisleri istenmişti. Ayrıca, Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi, Hopa Savcılığı’na yazı yazarak ‘güvenlik’ gerekçesiyle davanın başka bir mahkemeye naklini talep etmişti.

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim