Gazete Emek - Metropoll tarafından yapılan ankete göre AK Parti yükselişte ama ittifak ortağı MHP’de büyük düşüş görüldü. MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Özer Sencar anket sonuçlarını paylaştığı mesajında “Şubat ayına göre AK Parti oyunda 3 puanlık artış görüldü” ifadelerini kullandı. 

Sencar, AK Parti'nin oylarındaki artışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşında ortaya koyduğu mücadelenin etkili olduğunu belirtti.

Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği ankete cevap verenlerin yüzde 34.9 tercihini AK Parti'den yana kullanacağını belirtti. 

CHP'yi tercih edeceklerin oranı yüzde 24.9, İYİ Parti'yi tercih edeceklerin oranı yüzde 16, HDP'yi tercih edeceklerin oranı ise yüzde 12.3 olarak belirlendi. Metropoll'ün anketinde en sert düşüşü ise yüzde 5.4'lük kesimin desteğini alan MHP'nin yaşadığı görüldü.

Daha önce yapılan anketlerde yüzde 30-31 bandında olan AK Parti'nin oy oranındaki 3-4 puanlık artış dikkat çekti. Bununla ilgili bir değerlendirmede bulunan MetroPoll Kurucusu Özer Sencar şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna krizindeki kolaylaştıran rolünün AKP oy desteğine etkisi. Şubat ayına göre AKP oyunda 3 puanlık artış görüldü”

Ankete göre Millet İttifakı'nın toplam oy oranı 40,2 oldu ve 39,2 oy oranına sahip Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı. Oy oranı için önceki anketlerde yüzde 10-15 aralığında görülen İYİ Parti yüzde 16 ile yüzde 10 sınırında görülen HDP ise yüzde 12 ile dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim