Gazete Emek- Cumnurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'e yönelik operasyon açıklamalarından sonra Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında da bu yönde kararlar alındı. 

MGK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu da toplandı. Toplantının ardından Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. 

MGK'nin tavsiye kararı doğrultusunda OHAL 18 Ocak tarihinden itibaren 3 ay daha uzatılması için meclise gönderildi. Bozdağ, açıklamasında Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle OHAL'in 3 ay daha uzatıldığını söyledi. 

Bozdağ, açıklamasında şunları söyledi:

Bugüne kadar OHAL uygulaması vatandaşların rutin hayatında bir değişikliğe neden olmadı. Daha önce de söylediğimiz gibi daha hızlı karar almak için bu süreyi uzatıyoruz. 


Afrin'e yönelik operasyon iddiası

Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. Suriye'de yaşanan hadiseler, Türkiye'nin toprak bütünlüğü açısından son derece önemli gelişmelerdir. Burada olup bitenlerin Türkiye'nin sınırlarını tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz. Son günlerde Türkiye sınırında terörist bir ordusu kurulmaya çalışılıyor. Bir terör koridoru oluşturuluyor. Bu oluşturulan terör ordusunun desteklenmesi Türkiye'nin sınır güvenliğini ve milli güvenliğini tehdit ediyor. Türkiye tehditleri ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa tereddüt yapacaktır. Her türlü risk göze alınacaktır. Riskleri ortadan kaldırmak için her türlü adım atılacaktır. MGK sonrası da bu kararlılık vurgulanmıştır. Türkiye sınırında bir terör koridorunun kurulmasına izin vermeyeceğiz. ABD'nin bunlara silah yardımı yapamayacağını hep söyledik bunun yanlış olduğunu söyledik. Türkiye bu noktada artık sabrının son noktasına gelmiştir. Kimse daha fazla sabır göstermesini beklemesin. Türkiye her türlü adımı atmakta kararlıdır. 

Rusya ve ABD ile olan gelişmeler

Bugüne kadar ABD'ye PKK, terör örgütüdür, YPG ve PYD'de bu terör örgütünün Suriye koludur dedik. Bu örgütler ve IŞİD'le birlikte mücadele edelim dedik. Ancak ABD, burada PYD ile işbirliğini tercih etti. Biz arkasında terör örgütlerine silah vermeyin dedik. Bu örgüte binlerce tır silah verildi. İçinde hava unsurlarına karşı silahlar da var. Biz arazide bunlara ne kadar silah verildiğini çok net biliyoruz. Bugüne kadar ABD yönetiminin Suriye'de yaşananlara ilişkin bize söyledikleri ile arazide yaşananlar arasında çok fazla fark var. Biz tekrar çağrıda bulunuyoruz. PKK ve PYD'ye verilen silahlar toplansın, ABD bunlara desteğini çeksin. ABD'nin Türkiye'yi tehdit eden bir terör örgütüne destek vermesi kabul edilemez. Sütten ağzımız yandı artık yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Bu süreçte hem ABD hem de Rusya ile görüşmeler sürdürülüyor. Türkiye Türk milletinin ve devletinin bekası için atması gereken adımları atmak için kimseen izin almayacaktır. 


Afrin operasyonu ne zaman başlayacak

Suriye sınırında bir terör koridoruna izin vermemek ve sınır güvenliğini korumak için bu Afrin'de ve diğer yerlerde Türkiye dedikleri yerine gelmediği taktirde kendi hukukumuzu yerine getirmek için adımlarımızı atacağız. Afrin operasyonu ne zaman olur, buna "Cumhurbaşkanımız ansızın gelebiliriz " dedi ama bu operasyona ne zaman başlayabiliriz bunu ilgililer kendi aralarında değerlendiriyorlar. Burada hükümet sözcüsünün ilanı ile bu işler olmaz. 

Gazete Emek

Editör: TE Bilişim