Gazete Emek-MHP Genel Merkezi'nde bulunan sergiye giren FOX Haber, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sürecinde MHP tarafından yayınlanan kitapların sergilendiğini görüntüledi.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "evine dön" çağrısını konuşurken, Ankara'dan MHP Genel Merkezi’ndeki müzede sergilenen kitaplar gündem oldu.

FOX Haber’in yayınladığı görüntülerde MHP müzesinde "AKP'nin yıkım bilançosu", “Yıkım Sürecinde AKP” ve "17-25 Aralık Yolsuzluk Süreci ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi" gibi kitaplar yer alıyor.

MHP’NİN GÜNDEME OTURAN GRUP TOPLANTISININ ARDINDAN BAHÇELİ’NİN SİYASİ VİRAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2014 Nisan’ında gündeme oturan Meclis grup toplantısında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden yüklenmiş, "Başbakan her sözünü yolsuzluk ve rüşvet kisvesi altında 'Türkiye’nin milli kurumlarına operasyon düzenleniyor' kisvesiyle karşılamıştır. İranlı şarlatanı hayırsever iş adamı olarak tanımlamıştır. Bakanlarını her fırsatta savunmuştur" demişti.

Erdoğan ve AKP için "Değil yüzde 43, yüzde 99 alsa da yolsuzluğun hesabını verecek" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Sandık hırsızın aklama yeri olmayacaktır. Rüşvet alıp verenler yargı önüne mutlaka çıkarılacaktır" ifadelerini kullanmış, rüşvet alıp verenlerin mutlaka yargı önüne çıkarılacağını belirtmişti.

Bahçeli bu konuşmanın sonunda da, MHP gurubu tarafından uzun süre alkışlanan ve daha sonra siyasi hattında yaptığı hızlı virajı gözler önüne seren şu sözleri söylemişti:

“Toplumu kamplara ayırandan cumhurbaşkanı olmaz. Youtube’u kapatan Twitter’ı engelleyen, kişisel hakları budayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Evdeki parayı sıfırlarken haysiyetini sıfırlayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Her vatan evladı Cumhurbaşkanı olur ama Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz.”

O dönem AKP ile henüz şekillenmeye ve gündeme gelen ittifak iddialarını da “çiğ ve ham” olarak niteleyen Bahçeli daha sonra kurulan Cumhur İttifakı için “Cumhur İttifakı millettir, Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifak’ın ateşli bir savunucusu olan Bahçeli’nin lideri olduğu MHP’nin Genel Merkezi’nde sergilenen söz konusu kitaplar gündem olurken, Bahçeli’nin hızlı değişen söz konusu siyasi tutumu, muhalefetin iktidar ortağına yönelik yaptığı en sık hatırlatmalardan biri oldu.


Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim