Gazete Emek-Milli Parklar Müdürlüğü izin verdi, ABD’den gelen Harris çifti, Adıyaman’da iki dağ keçisini avladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce, Adıyaman’ın Sincik ilçesi dağlarında av turizmi kapsamında izinli avcılık yapılıyor. Bu kapsamda ABD’den kente gelen Emieblcek Harris, Sincik Devlet Avlağı’nda önce atış talimleri yaptı.

Daha sonra ava çıkan Harris, boynuz uzunluğu 130 santimetre olan 11 yaşındaki dağ keçisini öldürdü. Avdan memnun kaldığını belirten Harris, gelecek yıl tekrar gelmek istediğini söyledi.

Emieblcek Harris’in eşi ise 118 santimetre boynuz uzunluğuna sahip bir diğer dağ keçisini avladı.

30 DAĞ KEÇİSİ İÇİN AV İZNİ VERİLMİŞTİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, izinli dağ keçisi avı yapılabildiğini, kaçak ava ise 26 bin lira cezai işlem uygulandığını söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün belirlediği alanlarda 8 yaş ve üzeri dağ keçileri için av izni veriliyor. 31 Mart’ta sona erecek 2019-2020 av sezonu için 30 adet av kotası verilmişti.

DERSİM’DE HALK ÖFKELİ

Dersim Alevileri tarafından kutsal kabul edilen dağ keçilerinin kent dışından gelen avcılar tarafından avlanması da kentte yıllardır büyük tepki çekiyor. Yöre halkı ne kadar karşı çıksa da, özellikle kış koşulları nedeniyle hareket kabiliyetleri sınırlanan dağ keçileri, yurtdışından ve Dersim dışından gelen avcılar tarafından avlanıyor. Aralık ayında 19 dağ keçisinin bu şekilde öldürüldüğü belirtilirken, basına da yansıyan fotoğraflar olmuştu.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim